-
شماره ركورد
4591
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
06 - 364 مكانيك
-
عنوان
شبيه سازي سيستم ترمز گيري نيوماتيكي ترنهاي سريع السير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مكانيك
-
سال فارغ التحصيلي
1392
-
استاد راهنما
دوائي مركزي
-
موضوع ها
پارامترهاي عملكردي اجزاي نيوماتيكي و اصطكاكي , كنترل كننده تناسبي , لغزش نسبي , ضرايب پي آي دي , اغتشاش اصطكاكي
-
نويسنده
عليرضا موسوي
-
چكيده
هدف از انجام پروژه موردنظر، شبيه سازي و كنترل سيستم ترمز نيوماتيكي ترن سريع السير است. در اين پايان نامه و در ابتدا، نحوه عملكرد سيستم مذكور بصورت كامل مورد بررسي قرار گرفته است. پس از شناخت عملكرد تمامي اجزاي سازنده سيستم، پارامترهاي عملكردي اجزاي نيوماتيكي و اصطكاكي شناسايي شده است تا با تعيين اين مقادير، بتوان سيستمي منطبق بر سيستم موردنظر ايجاد كرد. در ادامه سيستم موردنظر در نرم افزار دايمولا ايجاد شده است تا بمنظور شبيه سازي حركت ترن و كنترل لغزش نسبي، ارتباط سيستم با جرم واگنها و نيروهاي مقاوم و اصطكاكي برقرار شود. اين درحاليست كه جهت استخراج نيروهاي اصطكاكي، از مدل تماس چرخ و ريل در شرايط گوناگون محيطي استفاده شده است.
پس از مدلسازي سيستم، جهت كنترل لغزش چرخها دو نوع كنترل كننده تناسبي با بهره 1 و پي آي دي معرفي شده است. در ادامه ارتباط دو نرم افزار دايمولا و سيمولينك فراهم شده تا بوسيله امكان موجود در نرم افزار سيمولينك، مقادير ضرايب پي آي دي محاسبه شوند.
با مقايسه نتايج، مي توان دريافت كه استفاده از هر دو روش موجب كنترل لغزش حول مقدار مطلوب 33/0 شده است. اما نكته مهم و قابل توجه آن است كه بكارگيري ضرايب پي آي دي با كاهش نسبي فراجهش سيستم همراه بوده است. در ادامه اغتشاشي در مقدار نيروهاي تماسي چرخ و ريل وارد شده تا عكس العمل دو الگو در اين شرايط سنجيده شود. البته لازم بذكر است كه اين اغتشاش، نشانگر تغييرات ناگهاني در شرايط تماسي ريل و چرخهاست. با مشاهده نتايج مي توان نتيجه گيري كرد كه در اين شرايط، استفاده از هر دو روش موجب كنترل لغزش حول مقدار موردنظر شده است. در اين حالت، نوسانات لغزش نسبي بصورت نامنظم و با دامنه متغير ايجاد شده است.
-
كليدواژه ها
پارامترهاي عملكردي اجزاي نيوماتيكي و اصطكاكي , كنترل كننده تناسبي , لغزش نسبي , ضرايب پي آي دي , اغتشاش اصطكاكي
-
لينک به اين مدرک :