چكيده
چكيده
وجود فضاهاي گوناگون در بازار هاي سنتي را شايد بتوان يكي از دلايل غناي معماري بازار ها به شمار آورد فضاهاي گوناگوني مانند سرا ، تيمچه ،راسته و ...كه هر كدام بر فعاليت هاي متنوعي كه در اين گونه فضاها صورت مي پذيرد دلالت دارند.
آن چه مراكز خريد ، پاساژها و ديگر اماكن تجاري جديد را از بازارها متمايز مي كند نبود فضاها و مكان هاي غير تجاري در اين مراكز است . مطالعات جامعه شناسي و روان شناسي بسياري در كشورهاي توسعه يافته در خصوص رفتار مراجعه كنندگان به مراكز خريد و پاساژها صورت گرفته است . نتيجه اين مطالعات بيانگر اين موضوع است كه بسياري از مراجعه كنندگان اساسا براي خريد كردن به اين گونه مراكز مراجعه نمي كنند و انگيزه ها و اهداف متفاوتي براي استفاده از چنين فضاهايي براي مراجعه كنندگان وجود دارد.
مسئله يقابل توجه ديگر اين است كه امروزه با افزايش ساخت و ساز هاي بلند مرتبه ، سيماي شهر كنوني به صورت همجواري بناهاي بلند و بدون روح در آمده است. اين در حالي است كه با توجه به فشار هاي رواني و روزمره نياز به فضاهايي براي برقراري ارتباط ميان انسان و طبيعت ، انسان و انسان ، گذراندن اوقات فراغت و تجربه ي فضاهاي تفريحي بيشتر احساس مي شود . چنين فضاها در مراكز تجاري سنتي معمولا مشهود بوده است ولي در حال حاضر مفهوم آن ها بسيار كم رنگ شده است
لذا در ارائه ي اين پروژه سعي شده با توجه به مطالب ذكر شده به طراحي يك مجتمع تجاري – تفريحي پرداخته شود.
در اين مجتمع علي رغم برطرف كردن نيازهاي تجاري مشتريان سعي شده با تخصيص فضاي تفريحي ، در نظر گرفتن چندين فضاي مخصوص نشستن در فضاي باز و در ارتباط با فضاي سبز و در تراس هاي بنادر طبقات مختلف مجموعه ، بر پويايي مجتمع افزوده و اين مجتمع را هر چه بيشتر به يك فضاي عمومي شهري نزديك كند.