-
شماره ركورد
6978
-
پديد آورنده
محمدجواد خسروشاهي
-
عنوان
بررسي ساختار صنعت ريلي جمهوري اسلامي ايران و ارائه ساختار پيشنهادي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي حمل و نقل ريلي
-
سال فارغ التحصيلي
1399
-
استاد راهنما
دكتر سيد محسن پورسيدآقايي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
محمدجواد خسروشاهي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1399/08/21
-
دانشكده
مهندسي راه آهن
-
عنوان به انگليسي
Investigating the structure of the railway industry of the Islamic Republic of Iran and presenting the proposed structure
-
چكيده
چكيده
از مهم ترين عوامل موثر در هر صنعت،نحوه ي حكمراني و ساختار مديريتي آن صنعت مي باشد،هم چنين با توجه به ويژگي هاي صنعت ريلي كه گستردگي هاي فراواني از قبيل مديريت و تمليك زيرساخت ها وخطوط ريلي،ناوگان ريلي"واگن و لكوموتيو"، نيروي انساني عظيم و مديريت سير و بهره برداري دارد،اين موضوع اهميت بيشتري پيدا مي كند.
بررسي قوانين مربوط به خصوصي سازي راه آهن در بازه هاي مختلف تاريخي كشور مي تواند ابهامات زيادي را درباره وضعيت فعلي حكمراني و پيشرفت يا پسرفت هاي اخير راه آهن را برطرف كند.
همچنين بررسي اركان حكمراني راه آهن و ارتباط آن ها از اصلي ترين بخش هاي اين پروژه مي باشد كه بايد در قالب سه ركن:سازمان و يا وزارت بالادستي،نهاد تنظيم گر"رگولاتور"،بخش خصوصي يا "مالكيت دولتي و مديريت خصوصي" بررسي گردد.
ارتباط ميان حاكميت،مالكيت و مديريت در راه آهن كشور مورد نظر،مورد ديگري است كه بايد با محور هاي حاكميت،مالكيت"ناوگان و خط و لكوموتيو " و مديريت"بهره برداري و تامين نگهداري" "اداره اي يا شركتي" بررسي شود تا نقش هريك از بخش هاي مختلف اين فرايند در عملكرد شبكه ي ريلي مشخص شود.
بررسي وضعيت فعلي حكمراني كشور مورد نظر نيز بسيار حائز اهيميت مي باشد،چرا كه در كنار بررسي تاريخچه و روند تكامل،وضعيت فعلي نيز بسيار حائز اهمت مي باشد و بايد از منظر هاي مختلف نظير؛استقلال از نهاد هاي سياسي،شركت هاي زير مجموعه،استقلال مالي و پاسخگويي مورد بررسي و پژوهش قرار گيرد.
يكي از روش هاي بررسي و مشخص كردن ساختار و مديريت آرماني هر صنعتي بررسي كشور هاي پيشرو و موفق در آن حيطه و مقايسه ي شاخص هاي مختلف حكمراني و رفتار هاي مختلف آن كشور در گلوگاه هاي حساس عملياتي كردن آن مي باشد.بنابراين مطالعه ي وضعيت حكمراني اين كشور ها بسيار ضروري به نظر مي رسد.
با توجه به طرح هاي متفاوتي كه در رابطه با همين موضوع در راه آهن جمهوري اسلامي انجام گرفته است؛ از جمله طرح تحول جامع سازماني و ... بررسي طرح هايي كه در اين موضوع در كشور انجام گرفته و نتايجي كه بر جا گذاشته است اهميت بسزايي دارد.
لازم به ذكر است باتوجه به بررسي ها و تحقيقات متعددي كه در زمينه ي افزايش بهره وري شبكه ي ريلي كشور انجام مي گيرد و تمركز بيش تر به اين سمت سوق داده شده است،اصلاح ساختار سازماني با رويكرد مثبت مي تواند راه آهن را تبديل به سيستمي كند كه به صورت اتوماتيك به سمت بهره وري حركت كند،نه با راهكار هاي موقت و موردي.
در بخش بعدي باتوجه به بررسي هاي انجام شده و بررسي كشور هاي منتخب ساختار پيشنهادي ارائه خواهد شد.
واژههاي كليدي: ساختار سازماني-راه آهن-حكمراني-رگولاتوري-افقي و عمودي
-
لينک به اين مدرک :