-
شماره ركورد
7214
-
پديد آورنده
سپهر اعرابي دهج، محمدرضا بيرانوند، امير حسين زاهدي قدوسي، كيميا اصغري
-
عنوان
طراحي سيستم تصفيه فاضلاب شهري به روش MBR
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي شيمي
-
سال فارغ التحصيلي
1400
-
استاد راهنما
دكتر عليرضا همتي
-
استاد مشاور
دكتر عليرضا همتي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
كيميا اصغري
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/02/18
-
دانشكده
مهندسي شيمي،نفت و گاز
-
عنوان به انگليسي
Design of municipal wastewater treatment system by MBR method
-
چكيده
امروزه با توجه به كاهش منابع آب، نياز به تصفيه فاضلابها براي استفاده مجدد از آب امري حياتي بهحساب ميآيد. بدين منظور طراحي و توسعه تصفيهخانههاي فاضلاب به روشهاي نوين، امري ضروري بوده كه امروزه استفاده از بيوراكتورهاي غشايي، به دليل بازده بالاي حذف آلاينده ها بشدت در حال افزايش است.
طي سالهاي اخير تحقيقات و مطالعات زيادي در حوزة فرايند MBR به منظور بهبود ساختمان غشاء و راندمان فرايند انجام شده است؛ ولي موضوعي كه محققين كمتر و مهندسين شيمي و آب و فاضلاب بيشتر به آن توجه ميكنند؛ استفاده از نرمافزارهاي طراحي و شبيهسازي بهمنظور طراحي و احداث اين واحدها ميباشد. در اين پروژه 4 نرمافزار مورداستفاده در اين حوزه مورد بررسي قرار گرفته كه در نهايت به منظور طراحي يك واحد تصفية فاضلاب، در ابتدا پارامترهاي عملياتي و ابعاد تجهيزات از منابع متعدد انتخاب و محاسبه شدهاند و سپس از اين نرمافزارجي پي اس ايكس جهت شبيه سازي واحد استفاده شده است.
كل جامدات معلق، اكسيژن موردنياز بيوشيميايي 5 روزه، اكسيژن موردنياز شيميايي، مقدار فسفر كل و مقدار نيتروژن كجدال كل كه به عنوان پارامترهاي اساسي در تصفية فاضلابهاي شهري شناخته ميشوند، جهت بررسي عملكرد واحد انتخاب شدهاند. بعد از شبيهسازي و برآورد نتايج، مقدار حذف آلايندهها به مقادير: 99 درصد براي كل جامدات معلق، 99 درصد براي اكسيژن موردنياز بيوشيميايي 5 روزه، 95 درصد براي اكسيژن موردنياز شيميايي، 96 درصد براي فسفر كل و 96 درصد براي نيتروژن كجدال كل رسيده است. در انتها مصرف انرژي واحد به 37/0 كيلووات ساعت بر مترمكعب رسيده است كه مطابق با ميزان مصرف انرژي در يك نمونه تصفيهخانه در حال بهرهبرداري با تكنولوژي و ظرفيت مشابه ميباشد.
-
كليدواژه ها
فاضلاب، تصفية فاضلاب، فناوري بيورآكتور غشائي، طراحي تصفيهخانه
-
لينک به اين مدرک :