-
شماره ركورد
7265
-
پديد آورنده
پگاه رحيمي مقدم
-
عنوان
طراحي ساختمان بلندمرتبه مسكوني با رويكرد معماري سبز
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1400
-
استاد راهنما
دكتر محسن فيضي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
پگاه رحيمي مقدم
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/04/12
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
High-rise Residential Building with a Green Architectural Approach
-
چكيده
تاثير معماريِ فضا شامل فرم ، رنگ ، شكل و ساير مولفه ها بر وضعيت احساسي ساكنان و كاربران فضا ، اعم از احساسات لحظه اي يا حالات رواني بلند مدت از ديرباز شناخته شده است. طي سال هاي اخير ، باتوجه به برخورد يك جانبة روند ساختمان سازي با مقوله چند بعدي مسكن، كيفيت زندگي كاهش يافته و سلامت روان انسان را تحت الشعاع قرار داده است. كيفيت زندگي و چگونگي ويژگي هاي محيط شهرهاي امروزي كه تركيبي از شرايط عيني و ذهني زندگي را در بر ميگيرد ، به ويژگي هاي محيطي و وضعيت محل سكونت فرد مربوط ميشود. شناخت روحيات انسان، عوامل موثر برآن و بهره گيري از آنها در طراحي فضا ها مي تواند عاملي تعيين كننده در ارتقا سلامت روان و بهبود استاندارد هاي كيفيت زندگي باشد. يكي از اين عوامل طبيعت است. تاثير مثبت طبيعت بر سلامت انسان انكار ناپذير است. مناظر طبيعي استرس را كاهش مي دهند و مي توانند به بازيابي ذهن و كاهش خستگي ذهني كمك كنند. لذا چشم انداز توسعه آتي، بايد در عين اينكه امكان بهره وري همگان از منابع طبيعي را فراهم مي آورد، در چارچوب توسعه ي پايدار و ساخت و ساز سبز صورت پذيرد.
از سوي ديگر با پيشرفت تكنولوژي، شيوه زندگي به سمتي پيش ميرود كه انسان ها مدت زمان بيشتري را در فضاي مسكوني ميگذرانند فرايندي كه پاندمي كرونا بدان سرعت بخشيد. بنابراين پرداختن به طراحي بهتر كاربري مسكوني با فضا هاي دلباز به عنوان يك استراتژي مكمل براي بهبود سلامت و رفاه در داخل و خارج از خانه امري ضروري تلقي مي شود.
در اين راستا چالشي كه در فرآيند طراحي، اين پروژه با آن روبروست عبارت است از نگاهي متفاوت به مفهوم برج مسكوني كه فارغ از تعريف معمول امروزي آن باشد. در اين رساله مطالعات و روند طراحي برج 14طبقه با رويكرد معماري سبز مرحله به مرحله بيان شده است.
-
كليدواژه ها
كيفيت زندگي – طبيعت – كاربري مسكوني – معماري سبز – پايداري
-
لينک به اين مدرک :