-
شماره ركورد
7698
-
پديد آورنده
نيلوفر كاوياني
-
عنوان
مطالعه ي حركت مشترك (هم حركتي) در طلا، نفت، برنج و گندم
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1400
-
استاد راهنما
دكتر سعيد ميرزا محمدي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
نيلوفر كاوياني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/12/05
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Study of co-movement in gold, oil, rice and wheat
-
چكيده
ساختارهاي درهم تنيده اقتصادهاي امروزي باعث مي شـود تـا زيـان در يـك بخـش و يـا يـك كشور به سرعت به بخش ها يا اقتصاد ديگر كشورها گسترش يابد. شواهد تجربي نشان داده انـد كـه بازارها از يكديگر جدا نيستند و حركت هاي آن ها در يك فضاي جدا از هم صـورت نمـي گيـرد.
بررسي هم حركتي بخش ها نقشي اساسي در تخصيص بهينه منابع و مديريت ريسك دارد. از اين رو پژوهش حاضر به بررسي ساختار همبستگي ميان چهار شاخص بازار (طلا، نفت، گندم و برنج) از بعد مقياس زماني با استفاده از آزمون عليت گرنجر مي پردازد، تا معين گردد آيا هم حركتي اين شاخص ها در صنايع بورس اوراق بهادار داراي ويژگي هاي پوياي در طي زمان و در طي مقياس است يا خير؟
بنابراين مطالعه ي چگونگي ارتباط و هم-حركتي بازار مي تواند براي سياستگذاران اقتصادي، فعالان و سرمايه گذاران اين بازارها و همچنين محققين اقتصادي و مالي در كشور جالب توجه و سودمند باشد.
با توجه به اينكه در پژوهش پيش رو هم كالاهاي سرمايه اي و هم كالاهاي مصرفي را مدنظر است، طلا به دليل اينكه يك نوع دارايي پايه غير مصرفي است و كالاي سرمايه اي محسوب مي شود انتخاب شده و برنج و گندم از آنجاييكه كالاهاي مبادلاتي هستند و حجم معاملات اين محصولات در جهان بالاست انتخاب شدند. در اين پژوهش بازار مسكن و ساير بازارها را در نظر نگرفتيم زيرا قيمت بازار مسكن اگر در يك كشور افزايش يا كاهش داشته باشد، در ساير كشورها تاثيري نخواهد داشت و بنابراين بررسي اين قبيل بازارها نتايج مفيدي به دست نمي دهد.
روش تحقيق در پژوهش حاضر از جنبه هدف به دليل اينكه از نتايج پژوهش هاي بنيادي استفاده مي نمايد و آن ها را مورد آزمون قرار مي دهد از نوع كاربردي است و همچنين به لحاظ ماهيت و روش اين پژوهش از نوع همبستگي و بررسي سري هاي زماني است.
نتايج اين پژوهش نشان ميدهد كه برنج و گندم روي طلا، نفت روي گندم، برنج روي گندم و گندم روي برنج تاثير مي گذارند و همگرايي دارند. با بررسي هاي انجام شده مشخص شد كه برنج و گندم به شدت به يكديگر وابسته هستند و همگرايي دارند. . براي مدل كردن نياز به آزمون هاي مانايي داريم كه مطمئن باشيم براي مدل ما مشكل رگرسيون كاذب به وجود نمي آيد. متغير هاي ما در سطح نامانا و در تفاضل اول مانا بودند. بنابراين از آزمون هاي گرنجر استفاده كرديم و در آخر مدل را بدست آورديم. دليل انتخاب اين روش اين است كه ارتباط بين بازارها نظري نيست و دليل منطقي و تئوري اي وجود ندارد اما شواهد تجربي نشان مي دهند كه نوسانات يك بازار قابل سرايت و انتقال به بازارهاي ديگر است و تغييرات در هريك از بازارها مي تواند بر بازار هاي ديگر تاثيرگذار باشد.
-
كليدواژه ها
هم حركتي , سري هاي زماني , همگرايي , مانا , رگرسيون كاذب , آزمون هاي گرنجر
-
لينک به اين مدرک :