-
شماره ركورد
7786
-
پديد آورنده
كياوش قره داغي
-
عنوان
بررسي كارآمدي سيستمهاي برنامه ريزي منابع در سازمانهاي پيشرو
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1400
-
استاد راهنما
دكتر آرمين جبّارزاده
-
استاد مشاور
دكتر وحيد خطيبي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
كياوش قره داغي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/02/10
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Evaluating the efficiency of resource planning systems in leading organizations
-
چكيده
امروزه يكپارچگي در تمام حوزهها و فرآيندها تبديل به يكي از مهم ترين اركان مديريتي هر سازمان شده است. برنامه ريزي منابع سازمان(ERP ) يك سيستم نرم افزاري در حوزه كسب و كار است كه از طريق ارائه راه حل يكپارچه و جامع، سازمان را قادر به استفاده موثر و كارآمد از منابع خود ميسازد.
مطالعه و بررسي ابعاد سيستم ERP به عنوان يكي از نيازهاي اساسي سازمانها در دهه جاري بسيار حائز اهميت است. از آنجا كه سيستم ERP بر كليه سطوح سازمان تاثير گذار ميباشد، ميتواند بر عملكرد سازمان بسيار تاثير گذار باشد. اين پژوهش با استفاده از روش تحليل پوششي داده ها(DEA ) به ارزيابي عملكرد سيستمهاي برنامه ريزي منابع سازمان 12 نمونه شركت توليدي و خدماتي از جمله شركت جهان شيمي، ساپكو، نانو الوند، و..... پرداخته است تا ميزان كارايي اين سيستمها را بسنجد. پژوهش جاري رويكردي مبتني بر روش تحليل پوششي دادهها براي ارزيابي تاثير سيستم ERP بر عملكرد سازمان ارائه ميكند. متغيرهاي ورودي مدل ارائه شده مربوط به نحوه پياده سازي سيستم ERP در سازمان و متغيرهاي خروجي مسئله، عملكرد بخشهاي مختلف سازمان كه از سيستم ERP تاثير پذيرند ميباشند. بدين منظور ابتدا دادههاي مورد نياز مربوط به شاخصهاي مسئله با استفاده از توزيع پرسشنامه ميان خبرگان سيستم ERP هر شركت جمع آوري شدند. سپس
به منظور تحليل مرز كارايي و ارزيابي عملكرد شاخصهاي در نظر گرفته شده از مدل تحليل پوششي دادههاي CCR استفاده شده است. پس از محاسبه مقادير كارايي در حالت حضور كليه شاخصها، هريك از شاخصها به نوبت از مدل حذف شده و مجددا مقادير كارايي محاسبه شدند. در نهايت با تحليل حساسيت روي مقادير كارايي حاصله، وزن و ميزان اثر گذاري هر يك از شاخصها مشخص شدند. نتايج و يافتههاي تحقيق حاكي از تاثير قابل توجه و زياد سيستم ERP بر عملكرد شاخصهاي طول و زمان فرايندهاي كاري، شفافيت و وضوح فرايندهاي كاري و شاخص كاهش هزينههاي اجرايي ميباشد و همينطور شاخصهاي ميزان مهارت مجريان سيستم ERP و مدت زمان پياده سازيERP بيشترين ميزان اثر گذاري را بر پياده سازي موفق سيستم ERP را دارند.
-
كليدواژه ها
ارزيابي عملكرد , سيستمهاي برنامه ريزي منابع سازمان , تحليل پوششي داده ها
-
لينک به اين مدرک :