-
شماره ركورد
8004
-
پديد آورنده
پريسا علائي
-
عنوان
مروري بر كاربردهاي مدل هاي محاسباتي و كلان داده در اينترنت اشيا
-
مقطع تحصيلي
1397
-
رشته تحصيلي
مهندسي كامپيوتر
-
سال فارغ التحصيلي
1401
-
استاد راهنما
مرضيه ملكي كجد
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
پريسا علائي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/07/18
-
دانشكده
مهندسي كامپيوتر
-
عنوان به انگليسي
A Survey of the applications of computing paradigms and big data in the Internet of Things
-
چكيده
در اين پروژه، ابتدا آموزش محاسبات مه و پارادايمهاي محاسباتي مرتبط با آن، از جمله شباهتها و تفاوتهاي آنها را ارائه ميدهيم و از طريق يك بررسي جامع، تلاشهاي مربوط به محاسبات مه و پارادايمهاي محاسباتي مرتبط با آن را خلاصه و دستهبندي ميكنيم. علاوه بر آن در اين پروژه، به بررسي نقش اينترنت اشيا در توليد كلان دادهها و استفاده از زير ساختهاي اينترنت اشيا براي بهتر كردن سيستمهاي اينترنت اشيا، ايجاد توانايي تصميم گيري بلادرنگ در حوزههاي متفاوت اينترنت اشيا مانند مراقبتهاي بهداشتي، انرژي، حملونقل و غيره پرداخته شدهاست. همچنين به مطالعه نقش كلان داده و مشخصههاي آن، انواع داده و نحوهي توليد آن در سيستمهاي اينترنت اشيا، تجزيهوتحليل كلان دادهها، تفاوت بين فناوريهاي كلان داده مورد استفاده در حوزههاي مختلف اينترنت اشيا پرداخته شد. در ادامه به رابطهي بين اينترنت اشيا و كلان داده و طبقه بندي كلان داده در اينترنت اشيا و فرآيندهايي كه لازم است طي شود تا دادهها جمع آوري شود و ذخيره كردن آنها و پردازشهاي لازم و لزوم قابل بازيابي بودن دادهها مرور شدهاست. در آخر به استفاده از كلان داده و اينترنت اشيا در كسب و كار پرداخته شدهاست كه بهبودها و نوآوريهايي كه ايجاد شدهاست، مشكلات و چالشهاي دستهبندي شده و خلاصه مطالب را ارائه ميكنيم.
به طور خلاصه ميتوان نتيجه گرفت كه اينترنت اشيا و تجزيه و تحليل كلان داده اين پتانسيل را دارند كه نحوه تعامل كسب و كارها و افراد را به طور اساسي تغيير دهند: توانايي مديريت الكترونيكي اشياء در دنياي فيزيكي، بهره برداري از تصميم گيري مبتني بر داده را براي بهينه سازي عملكرد با توجه به مزاياي اساسي اينترنت اشيا، تعداد دستگاههاي متصل و شبكههاي اينترنت اشيا در حال افزايش است، زيرا افراد و شركتها دستگاههاي اينترنت اشيا بيشتري را مستقر ميكنند. انتظار مي رود اينترنت اشيا ميلياردها دستگاه و انسان را به هم متصل كند تا مزاياي اميدواركنندهاي را براي ما به ارمغان بياورد. محاسبات مه يكي از راه حل هاي اميدواركننده براي مديريت كلان داده است كه توسط اينترنت اشيا توليد ميشود، كه اغلب از نظر امنيتي حياتي و حساس به زمان است. در اين مقاله، ما آموزشي در مورد اينكه محاسبات مه چيست و چگونه با ساير پارادايمهاي محاسباتي، مانند كلودولتها، MEC و محاسبات لبه ارتباط دارد يا متفاوت است، ارائه كرديم. در مرحله بعد، ما يك طبقه بندي از موضوعات تحقيقاتي در محاسبات مه ارائه كرديم و مقالات مربوطه را در مورد محاسبات مه و پارادايمهاي محاسباتي مرتبط با آن خلاصه كرديم.
در آينده بهتر است هر يك از دامنههاي اينترنت اشيا را بيشتر بررسي شود و ويژگيها و عملكردهاي متمايز در هر دامنه را درك كرد و اينكه چگونه فناوريهاي كلان داده همراه با ويژگيها و عملكردهاي دامنه به كار گرفته ميشوند تا دانست فناوريهاي داده در كدام دامنه اينترنت اشيا استفاده ميشود و در كدام استفاده نمي شود. علاوه بر اين، بايد درك عميقتري از مجموعه دادههاي اينترنت اشيا داشت و ايجاد كرد كه در حوزههاي مختلف اينترنت اشيا مشخص ميشوند تا انتقال دانش بين حوزهها را تسهيل شود.
-
كليدواژه ها
كلان داده، تجزيه و تحليل داده ها، اينترنت اشيا، كاربرد اينترنت اشيا در مراقبت هاي بهداشتي، انرژي، كاربرد اينترنت اشيا در حمل و نقل، كاربرد اينترنت اشيا در اتوماسيون ساختمان، شهرهاي هوشمند، محاسبات مه، محاسبات لبه، رايانش ابري، ديجيتالي شدن، استراتژي هاي كسب وكار ديجيتال
-
لينک به اين مدرک :