-
شماره ركورد
8230
-
پديد آورنده
فاطمه رمضاني
-
عنوان
طراحي مسكن گام به گام با رويكرد كشاورزي شهري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1401
-
استاد راهنما
دكتر مهدي خاك زند
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
فاطمه رمضاني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/09/08
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Incremental Housing Design with Urban Farm approach
-
چكيده
مسكن به عنوان يكي از اساسي ترين نيازهاي بشر امروز قسمت عمده اي از سياست ها و برنامه ها را به خود اختصاص داده است. با توجه به توسعه شهرنشيني و افزايش جمعيت در كلان شهرها، فقر مسكن همواره جزو يكي از مشكلات جوامع امروزي بوده است كه اقشار آسيب پذير را هدف قرار داده است. بسياري از افرادي كه در شهرها و حاشيه شهرها زندگي ميكنند هزينه برآورد يك منزل كامل را ندارند و مجبور به مهاجرت يا مستاجرنشيني ميشوند و همچنين كمبود مصالح اوليه و تامين مصالح مدرن به معضلي براي اين افراد تبديل شده است. يكي از راهكارها اين است كه هزينه هاي تامين مسكن تا حدي كاهش يابد كه در اين زمينه تاكنون تلاش ها و سياست گذاري هاي فراواني صورت گرفته است اما بنظر ميرسد علاوه بر همه اينها راه حل هايي در حيطه طراحي نيز وجود دارد كه بتوان با استفاده از ابزارهاي معماري به سوالات غير معماري پاسخ دهيم.
بنابراين يكي از اهداف، طراحي خانه ها و سكونتگاه هاي كوچك و سريع ساخت و توسعه تدريجي آن براي اسكان سريع افراد است و همزمان در كنار توسعه گام به گام خانه ها براي ايجاد اشتغال و افزايش درآمد و تامين هزينه گسترش خانه ها، فضاهاي متنوعي براي كشاورزي شهري درنظر گرفته شده است تا علاوه بر ايجاد فضاهاي تعاملي براي مشاركت افراد، امكان ايجاد فضاهاي متنوع كشاورزي با هدف آموزش نسل آينده و فرهنگسازي بوجود آيد و همچنين از فشارهاي رواني و استرس حاكم بر جوامع كاسته شود.
راهكارهاي طراحي فضاهاي مسكوني در ادغام با كشاورزي شهري چه خواهد بود؟اين طراحي تاكيد بر استفاده ساكنين از فضاهاي مزارع شهري تلفيق شده با فضاي سكونت آنهاست.
-
كليدواژه ها
توسعه تدريجي , مسكن گام به گام , كشاورزي شهري , اشتغال , مسكن
-
لينک به اين مدرک :