-
شماره ركورد
8675
-
پديد آورنده
فاطمه شيباني
-
عنوان
بررسي و مطالعۀ چگونگي پيادهسازي مدل نوپاي ناب و تأثير آن بر عملكرد توسعه محصول جديد در كسبوكارهاي نوپا
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
فاطمه شيباني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/07/15
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Studying How To Implement The Lean Startup Method And Examining Its Effect On The Performance Of New Product Development In Startups
-
چكيده
كسبوكارهاي نوپا در ابتدا با عدم قطعيت زيادي مواجه ميشوند و احتمال شكست آنها بالاست؛ به همين سبب، در نهايت تعداد كمي از آنها موفق و اثرگذار خواهند بود. اين شركتها معمولاً مبتني بر ايدههاي ريسكپذيري هستند كه مدل كسبوكار مشخصي ندارند و بازار هدفشان نيز فرضي است. مهمترين وظيفه بنيانگذاران يك شركت نوپا انجام تحقيقات لازم در خصوص اعتبار و ارزيابي و توسعه ايده يا مفاهيم آن كسبوكار است. يكي از متدولوژيهاي مدرني كه براي ساخت يك كسبوكار يا محصول در مؤثرترين راه ممكن براي كاهش ريسك شكست معرفي شده است رويكرد استارتاپ ناب ميباشد.
اين پژوهش به بررسي و مطالعۀ چگونگي پيادهسازي مدل نوپاي ناب و تأثير آن بر عملكرد توسعه محصول جديد در كسبوكارهاي نوپا پرداخته است. بدين منظور، ابتدا ادبيات پيادهسازي متدولوژي نوپاي ناب در كسبوكارهاي استارتاپي مطالعه شد. سپس با مرور جامع منابع موجود، فهرستي از ابزارها و تكنيكهاي كاربردي را از روش استارتاپ ناب استخراج كرده و در ادامه، نگرش جامعه آماري تحقيق (مديران پروژه آشنا با روش استارتاپ ناب) نسبت به اين ابزارها و تكنيكها از طريق پرسشنامه سنجيده شد. در اين راستا، نظر تعداد 23 خبره از طريق پرسشنامه طيف ليكرت گرفته شده است. هدف پرسشنامه ارزيابي اين بود كه آيا ابزارها و تكنيكهاي استخراجشده از مدل نوپاي ناب قبلاً در پروژههاي نوآورانه توسط مديران پروژه استفاده شده است يا خير و آيا اين استفاده، تأثير مثبتي بر نتيجه اين پروژهها داشته است يا نه.
در ادامه، دادههاي جمعآوريشده مورد تحليل قرار گرفتند. در اين تحليلها با استفاده از آزمون تي استيودنت ابزارها و تكنيكهاي كليدي مشخص شدهاند. در نهايت با استفاده از تكنيك تاپسيس اين عوامل از نظر اثربخشي اولويتبندي شده و مشخص شد كه از نظر شركتكنندگان «كمينه محصول پذيرفتني»، بالاترين رتبه را بين ابزارهاي مورد استفاده در پروژههاي نوآورانه داشته است.
-
كليدواژه ها
مدل نوپاي ناب , استارتاپ ناب , مديريت پروژه ناب , توسعه محصول ناب , كسبوكار نوپا
-
لينک به اين مدرک :