-
شماره ركورد
8766
-
پديد آورنده
نويد غلامي
-
عنوان
مطالعه ابعاد دانشگاه هوشمند و ارائه پيشنهاداتي جهت پياده سازي آن در دانشگاه علم و صنعت ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
سركار خانم دكتر شريفي
-
استاد مشاور
جناب آقاي دكتر معيني
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
نويد غلامي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/07/26
-
دانشكده
دانشكده مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Studying the aspects of smart university and providing suggestions for its implementation in Iran University of Science and Technology
-
چكيده
هدف اين پژوهش شناخت ابعاد دانشگاه هوشمند و ارائه پيشنهاداتي جهت پياده سازي آن در دانشگاه علم و صنعت ايران است.
اين پژوهش با استفاده از مرور سيستماتيك و روش كتابخانهاي نگارش شده است. در اين راستا، كليدواژههاي تخصصي پژوهش شامل دانشگاه هوشمند و پرديس هوشمند در پايگاههاي معتبر علمي در بازه زماني 2013 تا 2023 جست و جو شدند. در نهايت 30 مقاله جهت پاسخ به پرسشِ "ملزومات پياده سازي مدلها در راستاي دستيابي به يك دانشگاه هوشمند چه هستند؟" به تحليل نهايي راه يافتند. همچنين جهت پاسخ به پرسش "پراهميت ترين اقدامات براي دستيابي به مفهوم هوشمندي در دانشگاه علم و صنعت كداماند؟" از روش دلفي استفاده شده و پيشنهاداتي در اين خصوص ارائه گرديده است.
يافتهها و نتايج اين پژوهش در 3 بخش نگارش شده است؛ بخش اول ارائه مدلي جامع از مفهوم دانشگاه هوشمند است، كه در اين مدل مديريت هوشمند به عنوان مهمترين و پرتكرار ترين مؤلفه دانشگاه هوشمند شناسايي شد. همچنين فناوريهاي هوشمند، افراد هوشمند، پرديس هوشمند، پداگوژي هوشمند و در آخر كارآفريني هوشمند از مهمترين مؤلفههاي دانشگاه هوشمند ميباشند. در بخش دوم، دو مدل معرفي شده در مطالعات پيشين كه به معضلات دنياي امروزه ميپردازند، انتخاب شدند. هوشمندسازي مطرح شده در اين مدلها ميتواند به كم رنگ شدن اين معضلات كمك كند. در ادامه، مدلهاي انتخابي جهت پيادهسازي در دانشگاههاي معتبر ايران بوميسازي شدند. در بخش سوم نيز پيشنهاداتي جهت هوشمندسازي در دانشگاه علم و صنعت ارائه شد، كه پيشنهاد "دسترسي 100% شبكه اينترنت در محيط دانشگاه"، در صدر آنها قرار دارد. همچنين پيشنهادهاي ديگري نظير "ارسال هشدارها و برنامههاي كاربردي شخصيسازي شده مستقيماً به تلفنهاي هوشمند ساكنان دانشگاه"، "توصيهكننده يا تقويم رويدادها"، "تحقيقات مشاركتي"، "يادگيري تطبيقي" در ردههاي بعدي قرار گرفتند.
با توجه به تحول فنآوري و مفهوم دانشگاه هوشمند، در اين پژوهش سعي در ارائه مدلي جامع گرديد. همچنين نحوه استفاده از اين مفهوم در جهت افزايش اثربخشي دانشگاهها، با ارائه پيشنهاداتي مورد بحث فرار گرفت.
-
كليدواژه ها
دانشگاه هوشمند، , ،پرديس هوشمند، , ،هوشمندسازي، , ،دانشگاه علم و صنعت، , ،مرور سيستماتيك، , ،روش دلفي
-
لينک به اين مدرک :