-
شماره ركورد
8805
-
پديد آورنده
اميرحسين نبي نژاد كناري
-
عنوان
جلوگيري از پديده شل شدگي پيچها در اثر ارتعاشات در كارتينگ
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي مكانيك
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
دكتر مجيد رجبي
-
استاد مشاور
دكتر سياوش كاظمي راد
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اميرحسين نبي نژادكناري
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/08/06
-
دانشكده
مكانيك
-
چكيده
كارتينگ يك وسيله نقليه كوچك و سريع است كه براي رانندگي در مسابقات مختلف استفاده ميشود. اين وسيله نقليه، معمولاً با سرعت بالا و در مدارهاي كوچك و پيچيده حركت ميكند و براي رانندگي درون سالنهاي بزرگ و يا در خارج از سالنها استفاده ميشود.
كارتينگ، يكي از محبوبترين ورزشهاي مسابقهاي در جهان است و از آنجا كه هزينههاي ساخت و نگهداري آن نسبتاً كمتر از ورزشهاي ديگري مانند مسابقات خودرويي است، براي علاقهمندان به اين ورزش، جذابيت بيشتري دارد.نتيجتا همانطور كه انتظار مي رود فرآيند ساخت ساده تري نسبت به خودرو و البته همچنان پيچيده را داراست.
يكي از چالشهاي كه در ساخت كارتينگ مواجه خواهيم شد ، مسئله اتصال قطعات است كه عموما به صورت اتصال پيچ و مهرهاي است. پيچ و مهرهها فارغ از تحمل نيروهاي استاتيكي و ديناميكي كه قطعات متصل شده به اتصال تحميل ميكنند،با يك پديدهاي هم كه ناشي از ارتعاشات است بايد مقابله كنند كه به آن پديده ، پديده خود شل شدگي ميگويند.
لق شدگي خودبهخود در اتصالات پيچ و مهرهاي يك پديده است كه در آن نيروي كشش يا تنش در مهرهها به تدريج كاهش مييابد و در نهايت منجر به گشودگي اتصال ميشود. اين ممكن است به جدايي اجزاي متصل شده منجر شود كه در انواع سيستمهاي مهندسي و مكانيكي مشكلساز است.
در اين سري پژوهش كه شامل مراحل ساخت نيز بوده ، سعي شده علل رخ دادن پديده،عوامل تاثير گذار در رخ دادن پديده و راه هاي مقابله با اين پديده بررسي شده و يك راهكار براي آن ارائه شود. همچنين طراحي پيچهاي مناسب براي اتصالاتي كه پيشفرض اتصالاتي براي آن تعريف نشده مانند ديسك ترمز و مراحل ساخت اين قطعات در اين پژوهش قيد شده است.
-
كليدواژه ها
خودرو كارت , كارتينگ , شل شدگي , پيچ , مهره , واشر , تست ارتعاشي يونكر
-
لينک به اين مدرک :