-
شماره ركورد
9042
-
پديد آورنده
هدي اخباري
-
عنوان
تغيير كاربري تطبيقي كارخانه ذوب آهن كرج در قالب كارخانه نوآوري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
دكتر عباس تركاشوند
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
هدي اخباري
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/02/09
-
دانشكده
دانشكده مهندسي معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Adaptive Reuse of Karaj Iron Melting Factory into an Innovation Factory
-
چكيده
انتقال از دوران قبل از صنعتي شدن به دوره صنعتي در اواخر قرن نوزدهم و پس از آن عصر پساصنعت سبب شد برخي از شاخصترين تغييرات در طراحي شهري اتفاق بيفتد. با افزايش آگاهيهاي زيست محيطي, مجموعههاي صنعتي كاربري خود را در نزديكي شهرها از دست دادند و فضاهايي متروك بر جاي گذاشتند. از طرفي در همين دوره آثار به جاي مانده از عصر صنعت ارزشمند شمرده شده و تحت عنوان ميراث صنعتي شايسته حفاظت شدند. بنابراين آنچه كه در ابتدا يك تهديد بنظر مي رسيد, اكنون فرصتي را به همراه داشت. بناهاي صنعتي به دليل ويژگيهاي خود ميتوانند فرصتي براي تغيير باشند.
از طرف ديگر در كشور ما نزديك به يك دهه است كه تعداد استارتاپها در حال افزايش است و به دنبال آن نياز به فضايي براي استقرار و شتابدهي و كارگاههايي براي توليد محصولات اين استارتاپها افزايش يافته است. كارخانههاي نوآوري دقيقا پاسخي به اين نيازها هستند.
پروژه به كارگيري مجدد كارخانه ذوب آهن كرج در قالب كارخانه نوآوري تلاشي است معمارانه براي حفاظت از ميراث، حفظ ارزشهاي اجتماعي و فرهنگي، پايداري اقتصادي و زيست محيطي و به دنبال آن رفع يكي از نيازهاي معاصر و فراهم كردن فضاي حرفهاي در شكلي جديد.
رويكرد اين پروژه شاخص نمودن بخش جديد و قديم به طور همزمان است كه اين مهم به كمك ايجاد تضاد در فرم و متريال ميسر شده است. همچنين دستبرد حداقلي به بناي قديمي و حفظ هويت تاريخي مكان از ارزشهاي رعايت شده است. از ديگر مسائل چالشبرانگيز پروژه طراحي سازه بوده است به طوري كه وابسته به بناي قديمي نباشد و آسيبي به آن نرساند.
واژههاي كليدي: تغيير كاربري تطبيقي، ميراث صنعتي، نوآوري، استارتاپ، پايداري.
-
لينک به اين مدرک :