-
شماره ركورد
9077
-
پديد آورنده
فاطمه شهني دشتگلي
-
عنوان
طراحي فضاي كار اشتراكي با رويكرد ريزوماتيك
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي رهبر
-
استاد مشاور
-
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
فاطمه شهني دشتگلي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/03/02
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Designing a Co-working Space with Rhizomatic approach
-
چكيده
با تغيير ماهيت كار و اشتغال از شيوه سنتي به شيوه مدرن، بويژه بعد از پاندمي كرونا در سال 2020 ميلادي، تعداد كسب و كارهاي تك نفره و افرادي كه آن ها را آزاده كار ميناميم روز به روز در حال افزايش است. اين افراد به دلايل زيادي مانند كمبود بودجه ، نداشتن تيم و ارتباطات مناسب توانايي فراهم كردن يك دفتر كار را با تمام امكانات ندارند. در اين شرايط است كه فضاهاي كار اشتراكي به كمك ميآيند. فضاهايي كه با در اختيار قرار دادن تمام امكانات مورد نياز كسب و كار هاي نوپا به آن ها اين امكان را ميدهد كه با پرداخت هزينهايي اندك تجربه استفاده از يك محيط حرفه ايي را داشته باشند. اما نكته مهم اين است كه فضاي كار اشتراكي صرفاً يك فضاي كار نيست؛ بلكه جامعهاي كوچك از كسب و كار ها و افراد متخصصي است كه گرد هم آمدهاند و با دايرهي ارتباطي كه شكل ميدهند زمينه ساز همكاري هاي گستردهاي در آينده ميشوند. از اين رو هنگامي كه در مسير طراحي يك فضاي كار اشتراكي قرار گرفتيم اولين و مهم ترين نكته بالا بردن كيفيت فضايي در راستاي ايجاد بيشترين ارتباط و تعامل كاربران با يكديگر بود.
تئوري ريزوم، يك مفهوم فلسفي و نظريهايست كه توسط فيلسوفان فرانسوي، ژيل دلوز و فليكس گواتاري مطرح شده است. اين تئوري به جاي تمركز بر ساختار و سلسله مراتب، بر تاكيد بر شبكه ها، اتصالات غير هرمي و روابط افراد و ايده ها تاكيد دارد. در تئوري ريزوم، واحد ها به عنوان گرههايي كه با يكديگر ارتباط دارند و از روابط غير سلسله بهره ميبرند، در نظر گرفته ميشوند. اين تئوري بر آن است كه جهان پيچيده و پوياست و به جاي تمركز بر واحد هاي ثابت، بايد به تعاملات و ارتباطات بين اجزاي سيستم توجه كرد. مباني اين تئوري با رهنمود هاي ما در طراحي بسيار همسو بود، از اين رو براي ادامه كار با اين رويكرد به مرحله بعد رفتيم.
در مرحله بعدي براي رسيدن به بهترين تركيب بندي به جستجو در هنر مدرن و نقاشي هاي معاصر پرداختيم. چرا كه يك نقاش زمان بيشتري را از يك معمار صرف رسيدن به بهترين تركيب بندي ميكند. در ميان جستجو ها به اثر گروه رنگارنگ از واسيلي كاندينسكي نقاش معاصر روس برخورديم و با استفاده از ارتباطات نقاشي به كانسپت و سپس فرم رسيديم.
-
كليدواژه ها
فضاي كار اشتراكي , ريزوم , ريزوماتيك
-
لينک به اين مدرک :