-
شماره ركورد
9101
-
پديد آورنده
نيلوفر مقيمي نيا
-
عنوان
طراحي اسكله گردشگري تفريحي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
دكتر احمد اخلاصي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
نيلوفر مقيمي نيا
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/04/03
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Recreational Pier Design
-
چكيده
رشد و توسعه اقتصادي از جمله اهدافي است كه هر اقتصادي دنبال ميكند و دليل اين مساله نيز وجود منافع و مزاياي فراواني است كه در روند رشد تحقق مييابد. در ميان عوامل مختلف موثر بر رشد و توسعه اقتصادي كشورها، صنعت گردشگري يكي از عواملي است كه گسترش آن موفقيتهاي قابل ملاحظهاي را براي كشورها به دنبال داشته است.
ارتقاي كيفيت محيطي از اهداف اصلي طراحي فضاهاي شهري است كه در ابعاد مختلف بصري، عملكردي، زيست محيطي، اقتصادي و اجتماعي بايد واجد شرايط خاصي باشد. اهميت اين موضوع بهدليل استفاده طيف گستردهاي از كاربران از جمله گردشگران و بوميان، تشديد ميگردد.
نوار ساحلي شمال ايران عليرغم برخورداري از پتانسيلهاي بالا در راستاي توسعه صنعت گردشگري همچنان زيرساخت هاي لازم براي ساخت يك مجموعه گردشگري چند منظوره ساحلي را دارا نيست و همين امر دليلي بر هدف قرار دادن اين موضوع در اين پژوهش شده است.
در اين پژوهش سعي در طراحي فضايي باكيفيت به عنوان يك عنصر شهري شاخص براي كاربران پياده و دوچرخه سوار شده است كه در هماهنگي با بستر شكل گيري خود، با هدف همگام سازي معماري با سيستم سازهاي، باعث به وجود آمدن يك محور متصل كننده شهر با دريا به عنوان يك لندمارك شهري هويت بخش ميشود.
در راستاي پياده سازي اهداف طراحي اعم از: سازماندهي و ايجاد ارتباط مناسب شهر با ساحل توسط يك محور پويا، طراحي براساس مفاهيم سازهاي و دستيابي به يك زبان مشترك بين معماري و سازه، سبك سازي سازه و كاهش متريال و كاهش هزينههاي پروژه سعي در ايجاد كاربري هاي مورد نياز يك اسكله گردشگري با استفاده از سيستم هاي سازه اي نمايان شده است به گونه اي در هارموني با محيط دريا باشد و تاكيد بر استفاده از سازه به عنوان يك اصل در روند طراحي و ايده يابي، سكانس هاي متفاوتي از تجربيات انساني را در قالب يك فضاي شهري ايجاد كند.
-
كليدواژه ها
اسكله , ساحل , گردشگري , سازه , تعامل اجتماعي , اقليم
-
لينک به اين مدرک :