-
شماره ركورد
9209
-
پديد آورنده
پويا شهابي وند
-
عنوان
بررسي اثر دماي پخت بر ريزساختار و خواص ممبرانهاي تخت آلومينوسيليكاتي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مواد و متالورژِي
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
دكتر حسين سرپولكي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
پويا شهابي وند
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/06/28
-
دانشكده
مواد و متالورژي
-
عنوان به انگليسي
Investigation of the Effect of Sintering Temperature on the Microstructure and Properties of Flat Aluminosilicate Membranes
-
چكيده
ممبرانهاي س راميكي آلومينوس يليكاتي به دليل خواص برجس تهاي مانند پايداري حرارتي، مقاومت در برابر
خوردگي و قابليت عملكرد در ش رايط س خت، به طور گس تردهاي در فرآيندهاي جداس ازي و تص فيه ص نعتي
مورد اس تفاده قرار ميگيرند. با اين حال، خواص نهايي اين ممبرانها تا حد زيادي به ش رايط فرآيند توليد،
بهويژه دماي پخت، وابس ته اس ت. در اين پژوهش، تأثير دماي پخت بر ريزس اختار و خواص فازي ممبرانهاي
تخت آلومينوسيليكاتي مورد بررسي قرار گرفته است.
در اين تحقيق، ممبرانهاي تخت به رو ريختهگري دوغابي تهيه ش ده و س اس تحت ش رايط مختلف دمايي
پخت قرار گرفتند. براي تحليل ريزس اختار، از ميكروس كو الكتروني روبش ي ) (SEMو براي بررس ي تغييرات
فازي از پرا پرتو ايكس ) (XRDاس تفاده ش د و بررس ي وزني توس ط طبق اس تاندارد C373-18و س اس
بررس ي گذردهي آب توس ط ممبران انجام ش د. نتايج XRDگرفته ش ده نش ان داد كه تغيير فازي در نمونهها
با دماي پخت 1050درجه در زمانهاي 2س اعت و 6س اعت اتفاق نيفتاده اس ت. نتايج SEMنش ان داد كه
ورقههاي رس ي به دليل مكش هنگام فرآيند ريختهگري دوغابي به ص ورت صفحهاي جايگيري كردهاند. نتايج
بررس ي وزني 5نمونه پخ ت ش ده در دما و زمان متف اوت، حاكي از اين بود كه با افزايش دما و زمان پخ ت
تراكم در س اختار ممبرانها افزايش يافته و عليرغم بهبود خواص مكانيكي، با افزايش دماي پخت و طولاني
ش دن زمان پخت، تخلخل ممبرانها كاهش يافته و در نتيجه جذب آب نيز كاهش مييابد. اين امر به دليل
بس ته ش دن منافذ در دماهاي بالاتر اس ت كه باعا كاهش نفوذپذيري آب ميش ود. بهينهس ازي دما و زمان
پخت به عنوان پارامترهاي كليدي ميتواند عملكرد ممبرانها را بهبود بخشد
-
لينک به اين مدرک :