-
شماره ركورد
9435
-
پديد آورنده
محيا سادات كرمانيها
-
عنوان
تحليل و رتبه بندي برندهاي صنعت لپتاپ با استفاده از تلفيق روش هاي متن كاوي و تصميم گيري چندمعياره
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
استاد احسان دهقاني
-
استاد مشاور
استاد احمد ماكويي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
محياسادات كرمانيها
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/08/13
-
دانشكده
صنايع
-
عنوان به انگليسي
Analyzing and ranking the brands of the laptop industry using the methods of combining analysis and multi-criteria decision making
-
چكيده
در عصر ديجيتال كنوني، صنعت كامپيوتر به عنوان يكي از اركان اصلي توسعه فناوري و پيشرفتهاي علمي، نقش بسزايي در زندگي روزمره افراد ايفا ميكند. در صنعت لپتاپ، نظرات مشتريان اهميت بالايي دارند، چرا كه اين بازخوردها نقش كليدي در هدايت استراتژيهاي بازاريابي و فرآيندهاي تصميمگيري شركتها ايفا ميكنند. با توجه به رشد روزافزون تعاملات آنلاين، تحليل نظرات مشتريان به شركتها اين امكان را ميدهد تا نيازها و انتظارات مصرفكنندگان را بهتر درك كرده و برند خود را بهطور موثرتري مديريت كنند. در اين پژوهش، با هدف تحليل و رتبهبندي برندهاي مختلف لپتاپ بر اساس نظرات كاربران سايت آمازون، از روشهاي متنكاوي و مدلهاي تصميمگيري چندمعياره استفاده شده است. ابتدا دادههاي مربوط به نظرات كاربران از سايت آمازون جمعآوري و با استفاده از روش مدلسازي موضوعات، موضوعات اصلي مرتبط با تجربه كاربران شناسايي شد. پس از شناسايي موضوعات، نظرات كاربران با استفاده از تحليل احساسات به دستههاي مثبت، منفي و خنثي تقسيمبندي شدند. براي افزايش دقت نتايج، نظرات خنثي با توجه به امتياز كاربران به دو دسته مثبت و منفي تبديل شدند. اين فرايند به ما اين امكان را داد كه ميزان رضايت و يا نارضايتي كاربران از هر برند را در موضوعات مختلف مورد بررسي قرار دهيم.
در مرحله بعد، نتايج حاصل از مدل LDA و تحليل احساسات به عنوان ورودي مدلهاي تصميمگيري چندمعياره تاپسيس و ويكور مورد استفاده قرار گرفت. معيارهاي كليدي شامل ويژگيهاي سختافزاري، طراحي محصول، عملكرد نرمافزاري، سهولت استفاده و خدمات پس از فروش براي ارزيابي و رتبهبندي برندها استفاده شدند. نتايج بهدستآمده نشان داد كه در هر دو روش تاپسيس و ويكور، برند اپل به عنوان برترين برند و نزديكترين به ايدهآلهاي مثبت شناخته شد، در حالي كه برند لنوو كمترين امتياز را كسب كرد. اين تحليل نشان ميدهد كه اپل در تمامي معيارهاي انتخاب، عملكرد بهتري داشته و توانسته رضايت كاربران را جلب كند، در حالي كه ساير برندها مانند سامسونگ و مايكروسافت در رتبههاي بعدي قرار گرفتند. ميتوان نتيجه گرفت كه توجه به نظرات كاربران و تحليل دقيق آنها، ميتواند به شركتها در بهبود محصولات و خدمات كمك شاياني كند.
-
كليدواژه ها
تحليل احساسات , مدلسازي موضوعات (LDA) , تاپسيس , ويكور , رتبهبندي برند , تصميمگيري چندمعياره , صنعت لپتاپ , متنكاوي
-
لينک به اين مدرک :