-
شماره ركورد
9492
-
پديد آورنده
نيلوفر حسيني اخوان موسوي
-
عنوان
مركز پرورش استعدادهاي هنرهاي نمايشي نوجوانان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي رهبر
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
نيلوفر حسيني اخوان موسوي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/09/10
-
دانشكده
دانشكده معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Center for developing talents of performing arts for teenagers
-
چكيده
اين پاياننامه به طراحي يك مركز فرهنگي چندمنظوره با تمركز بر هنرهاي نمايشي براي نوجوانان و جوانان ميپردازد. اين مركز بهعنوان يك فضاي آموزشي و هنري طراحي شده كه به توسعه خلاقيت، اعتماد به نفس و تقويت تعاملات اجتماعي در ميان نوجوانان كمك ميكند. هنرهاي نمايشي بهعنوان يكي از قدرتمندترين ابزارهاي آموزشي انتخاب شده است، زيرا از طريق تركيب حركت، صدا و تصوير، به نوجوانان اين امكان را ميدهد تا به خودشناسي برسند و تواناييهاي ارتباطي و بياني خود را تقويت كنند. در دنياي امروز، كه نوجوانان با چالشهاي متعددي از جمله فشارهاي اجتماعي و تحصيلي مواجه هستند، هنرهاي نمايشي ميتواند بهعنوان روشي مؤثر براي تقويت مهارتهاي حل مسئله، همكاري گروهي و پرورش خلاقيت عمل كند. اين مركز فرهنگي فرصتي را فراهم ميكند تا نوجوانان در محيطي خلاقانه، استعدادهاي هنري خود را كشف كرده و توسعه دهند.
طراحي اين مركز با الهام از نمونههاي برجسته معماري مانند فرهنگسراي نياوران و اپراي سيدني انجام شده است. اين مراكز با استفاده از فرمهاي ارگانيك و آزاد، فضايي پويا و جذاب براي كاربران خود ايجاد كردهاند. در پروژه حاضر، فرمهاي منحني و سيال بهعنوان كانسپت اصلي انتخاب شدهاند كه نمادي از رهايي، حركت و پويايي در فضا هستند. اين كانسپت «رهايي» بيانگر آزادي در بيان خلاقانه و گريز از چارچوبهاي محدودكننده است. هدف از اين نوع طراحي، ايجاد فضايي است كه نوجوانان در آن احساس آزادي و راحتي كنند و بتوانند بدون محدوديتهاي ذهني و جسمي به فعاليتهاي هنري و آموزشي بپردازند.
اين مركز از طريق برگزاري كارگاههاي آموزشي، نمايشهاي گروهي و فعاليتهاي هنري متنوع، به نوجوانان كمك ميكند تا در كنار توسعه مهارتهاي فني، تواناييهاي اجتماعي و احساسي خود را نيز تقويت كنند.
در اين پروژه علاوه بر تأمين زيباييشناسي و ارتباط با طبيعت ، امكان تعامل نزديك با محيطهاي باز و استفاده از نور طبيعي را فراهم ميآورند. فضاي داخلي و خارجي بنا بهگونهاي طراحي شده كه كاربران از هر نقطهاي بتوانند ارتباط بصري با محيط اطراف داشته باشند.
در نتيجه، اين پاياننامه نشان ميدهد كه طراحي مراكز فرهنگي با محوريت هنرهاي نمايشي و بهرهگيري از فرمهاي منحني و ارگانيك، ميتواند تأثيرات قابلتوجهي بر توسعه مهارتهاي فردي، خلاقيت و تواناييهاي اجتماعي نوجوانان داشته باشد. اين پروژه با ايجاد فضايي خلاقانه و متناسب با نيازهاي نوجوانان، به آنها امكان ميدهد كه استعدادهاي خود را كشف كنند و در محيطي حمايتي و الهامبخش رشد يابند.
-
كليدواژه ها
نمايش/هنرهاي نمايشي/تئاتر/فرهنگسرا/نوجوان/استعداديابي/پرورش استعداد
-
لينک به اين مدرک :