-
شماره ركورد
9605
-
پديد آورنده
سيدعلي بلوك
-
عنوان
شهرك مسكوني دوست دار محيط زيست بلوكانتي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
خانم دكتر هانيه صنايعيان
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
سيدعلي بلوك
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/12/14
-
دانشكده
دانشكده معماري
-
عنوان به انگليسي
Eco-Friendly Residential Complex "BluConti"
-
چكيده
با رشد روزافزون جمعيت و نياز به مسكن پايدار، معماري معاصر به سمت استفاده از راهكارهاي نوين و دوستدار محيط زيست حركت كرده است. در اين راستا، اين پژوهش به طراحي و اجراي يك شهرك مسكوني پايدار در مجاورت بندر شهيد رجايي، استان هرمزگان، پرداخته است. اين شهرك كه در همجواري روستاي بوستانو قرار دارد، با بهرهگيري از كانتينرهاي 20 فوتي، تركيبي نوآورانه از معماري ماژولار و جابهجاشونده را ارائه ميدهد. ساختار اصلي اين مجموعه شامل 21 واحد مسكوني دو طبقه است كه هر واحد از دو كانتينر تشكيل شده و مساحتي حدود 28 مترمربع دارد. ويژگي منحصربهفرد اين طراحي، امكان چرخش كانتينر بالايي به وسيله سيستمي شامل موتور، بلبرينگ و زنجير بر روي يك محور 120 درجهاي است كه موجب ميشود پنلهاي خورشيدي نصبشده بر روي سقف طبقه دوم در طول روز بيشترين تابش خورشيد را دريافت كنند.
علاوه بر بخش مسكوني، اين شهرك داراي يك مركز فرهنگي-تجاري پنجطبقه با 25 واحد مستقل است كه شامل سه طبقه كاربري تجاري، يك طبقه آموزشي و يك طبقه فودكورت ميشود. همچنين امكانات رفاهي متعددي از جمله زمينهاي بازي، 21 پاركينگ اختصاصي براي ساكنين، سيستم تصفيه آب خاكستري، تهويه طبيعي و سپتيك در اين مجموعه طراحي شده است. هدف اصلي اين پروژه، ايجاد واحدهاي مسكوني مدرن و پايدار براي افراد شاغل در بندر شهيد رجايي و خانوادههاي كوچك آنهاست. افزون بر اين، اين پروژه با بهرهگيري از قابليتهاي معماري متحرك و ماژولار كانتينرها، ظرفيت بالاي آنها را در طراحي فضاهاي انعطافپذير و قابل جابهجايي به نمايش ميگذارد.
مساحت زمين پروژه 4050 مترمربع بوده و از سمت شرق با روستاي بوستانو، از غرب با يك شهرك مسكوني و از جنوب با دريا و ساحل همجوار است. با توجه به موقعيت استراتژيك اين مجموعه و همجواري آن با يكي از مهمترين بنادر تجاري كشور، توسعه چنين سكونتگاههايي ميتواند به كاهش فشار جمعيتي در مناطق شهري مجاور، افزايش كيفيت زندگي و كاهش هزينههاي ساختوساز منجر شود.
روش تحقيق اين پژوهش، تركيبي از تحليل اسنادي، بررسي تصاوير هوايي، مطالعات ميداني و تحليل نمونههاي مشابه جهاني در زمينه معماري پايدار و سازههاي ماژولار كانتينري است. نتايج اين تحقيق نشان ميدهد كه تركيب معماري پايدار و تكنولوژيهاي نوين ميتواند منجر به ايجاد فضاهاي مسكوني با بهرهوري بالا، كاهش مصرف انرژي و ارتقاي كيفيت زندگي گردد.
-
كليدواژه ها
شهرك مسكوني , كانتينر , دوست دار محيط زيست , بلوكانتي , معماري پايدار , معماري پويا
-
لينک به اين مدرک :