-
شماره ركورد
9703
-
پديد آورنده
فاطمه علائي
-
عنوان
مروري بر مطالعات انجام شده در حوزه بهينه سازي دال
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي حمل و نقل ريلي
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
استاد حميدرضا حيدري
-
استاد مشاور
استاد رضا محمد حسني
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
فاطمه علائي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1404/03/05
-
دانشكده
مهندسي راه اهن
-
عنوان به انگليسي
A review of studies conducted in the field of slab optimization
-
چكيده
اين تحقيق به بررسي جامع و دقيق پيشرفتهاي اخير در استفاده از الگوريتمهاي فراابتكاري براي طراحي بهينه سازهها ميپردازد و بهطور خاص بر روي الگوريتم بهينهسازي ازدحام ذرات PSO و CSSتمركز دارد. با توجه به پيچيدگي و غيرخطي بودن بسياري از مسائل طراحي سازهها، روشهاي كلاسيك بهينهسازي غالباً قادر به ارائه راهحلهاي كارآمد نيستند. به همين دليل، استفاده از الگوريتمهاي فراابتكاري كه توانايي جستجوي فضاهاي پيچيده و يافتن راهحلهاي بهينه با دقت بالا را دارند، به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
الگوريتم PSO كه از رفتارهاي اجتماعي موجوداتي مانند پرندگان و ماهيها الهام گرفته است، يكي از اين روشهاست كه براي بهينهسازي مسائل غيرخطي، چندبعدي و داراي محدوديتهاي متعدد مناسب است. و همينطور CSS ازجديدترين الگوريتم هاي فراكاوشي است كه با استفاده از قوانين حاكم بر فيزيك الكتريسته اقدام به جستجوي فضاي مسئله مي كند، اين روش در سال 2010 توسط پروفسور علي كاوه ودكتر طلعت اهري ابداع شد.اين روش از جمله جديدترين الگوريتم هاي فراكاوشي است كه قوانين مورد استفاده در اين الگوريتم عبارتند از: قوانين كولمب و گوس از فيزيك وقوانين نيوتن از مكانيك كلاسيك .
در اين تحقيق ، كاربردهاي مختلف PSO و CSSدر طراحي سازهها مورد بررسي قرار گرفته و مزايا و معايب اين روش ها به دقت تجزيه و تحليل شده است.
بخش عملي اين تحقيق شامل مطالعه چندين مثال از مسائل بهينهسازي سازهها، از جمله بهينهسازي يك خرپاي مسطح با پشتيباني ساده، است. اين مثالها نشان ميدهند كه چگونه PSO و CSS ميتواند وزن سازه را كاهش دهد، پايداري آن را افزايش دهد و در عين حال هزينههاي ساخت را به حداقل برساند. همچنين، در مقايسههاي انجام شده بين PSO و CSS و ساير الگوريتمهاي فراابتكاري مانند الگوريتم ژنتيك (Genetic Algorithm ) GA ، الگوريتم زنبور عسل (Artificial Bee Colony) ABC، و الگوريتم مورچگان (Ant Colony Optimization) ACO، نتايج نشان دادهاند كه PSO و CSS بهويژه در مسائل با تعداد متغيرهاي زياد و توابع هدف پيچيده عملكرد بهتري دارد.
در ادامه، به بررسي چالشهاي موجود در استفاده از PSO و CSSو راهحلهاي پيشنهادي براي بهبود عملكرد آن ميپردازد. اين چالشها شامل جلوگيري از گير افتادن در بهينههاي محلي، بهبود سرعت همگرايي، و افزايش دقت در يافتن بهينههاي سراسري است. به منظور مقابله با اين چالشها، تكنيكهاي مختلفي مانند تركيب PSO با ديگر الگوريتمهاي فراابتكاري، استفاده از استراتژيهاي هوشمندانه براي تنظيم پارامترهاي الگوريتم، و بهكارگيري روشهاي هيبريدي پيشنهاد شده است.
در نهايت، اين پاياننامه به اين نتيجه ميرسد كه الگوريتمهاي فراابتكاري، بهويژه PSO و CSS، ابزارهاي قدرتمندي براي مهندسان و طراحان سازهها هستند كه ميتوانند با استفاده از آنها به بهينهترين طرحهاي ممكن دست يابند. اين روشها ميتوانند نه تنها زمان و هزينههاي طراحي را كاهش دهند، بلكه به ايجاد سازههايي با عملكرد بهتر و پايدارتر كمك كنند. توصيه ميشود كه در آينده، تحقيقات بيشتري در زمينه بهبود و تركيب الگوريتمهاي فراابتكاري انجام شود تا عملكرد و كاربرد آنها در طراحي سازهها بهبود يابد..
-
كليدواژه ها
بهينهسازي ازدحام ذرات ، PSO ، CSS ، بهينهسازي غيرخطي ، تحليل خرپا ، الگوريتم دموكراتيك ، خرپاي مسطح
-
لينک به اين مدرک :