-
شماره ركورد
10479
-
عنوان
ارزيابي انتقال انرژي و صرفه جويي درمصرف انرژي با استفاده از سيستم ذخيره يخ درسيستم تهويه مطبوع
-
سال تحصيل
نيمسال اول سال 96-97
-
استاد راهنما
آقاي دكترابوالفضل احمدي
-
چکيده
مقدمه:
بررسي هاي اوليه در اين مطالعه نشان مي دهد كه عامل اصلي بروز مشكل در سيستم توزيع برق كشور در فصول گرم سال استفاده از سيستم هاي تهويه مطبوع تراكمي مي باشد كه با بررسي شرايط آب و هوايي مناطق مختلف كشور كه از دستگاههاي كولر تراكمي استفاده مي شود ، نوع سيستم تهويه مطبوع متناسب با آن منطقه را مشخص كرده و از سيستم ذخيره يخ بجاي آن استفاده كنيم ، لازم به ذكر است كه استفاده از دستگاههاي ذخيره يخ ، باعث كاهش 30-35 درصدي در هزينه سرمايش مي شود.
روشهايي كه به كاهش مصرف برق در ساعات پرباري برق و پيك بار منتهي مي شود ، كاهش تقاضا در زمان پيك است كه با استفاده از اين روش مي توانيم مصرف كولرهاي تراكمي را به ساعات ديگري انتقال دهيم تا بتوانيم بخشي از اين مشكل را حل نماييم كه تنها وسيله اي كه توانايي انجام اين مهم را دارد سيستم ذخيره يخ مي باشد.
سيستم ذخيره يخ:
اين سيستم از تلفيق يك سيستم تبريد تراكمي با مخزن يا مخازن يخ مي باشد كه در ساعات كم باري مصرف برق(ساعت 1 بامداد الي 7 صبح)يخ توليد مي كند و در ساعات اوج مصرف روز بعد از برودت حاصل از ذوب شدن يخ براي ايجاد برودت استفاده مي نمايد ، لازم به ذكر است كه طرح كنتورهاي سه زمانه و قيمت پايين برق در ساعات كم باري نسبت به ساعات اوج مصرف مي تواند مصرف كنندگان را به استفاده از اين سيستم تشويق كند.
بطور كلي سه نوع سيستم ذخيره يخ وجود دارد كه با توجه به نوع كاربرد قابل استفاده هستند:
1. سيستم ذخيره كامل كه در ساعات گرم روز كمپرسور كولر خاموش بوده و تنها برودت حاصل از ذوب شدن يخ براي سرمايش استفاده مي شود كه بهترين نوع سيستم بوده ولي مخازن يخ آنها بايد بزرگ بوده و سيستم تراكمي متصل بايد داراي ظرفيت بيشتري باشد.
2.سيستم ذخيره جزئي براي متعادل كردن تقاضا مي باشد كه مخازن ذخيره يخ اين سيستم نسبت به مورد يك كوچكتر بوده و در ساعات اوج تقاضاي برودت و سرمايش ، كمپرسور نيز روشن بوده و تنها كسري از سرما توسط سيستم ذخيره يخ توليد مي شود كه در اين مدل مي توانيم از سيستم تبريد تراكمي با ظرفيت كمتري استفاده نمود.
3.سيستم ذخيره جزئي براي محدود كردن تقاضا است كه مخزن ذخيره يخ در اين مدل كوچكتر از دو مدل قبلي است و قسمت اعظم بار سرمايشي در زمان اوج تقاضا از برودت ناشي از ذوب شدن تامين مي شود اما كمپرسور نيز در اين ساعات روشن بوده و كسري از بار سرمايشي را تامين مي نمايد كه كاهش هزينه برق در اين مدل كمتر از مدل هاي قبلي است اما مي توان از سيستم تبريد تراكمي با ظرفيت پايين تري نسبت به مدل اول استفاده كنيم.
شكل زير نماي شماتيكي از يك سيستم ذخيره يخ در حالت كاركرد معمولي ، ذخيره يخ و استفاده از برودت حاصل از يخ را نشان مي دهد:
A: كاركرد معمولي
B: توليد يخ
C: استفاده از سرماي ذخيره شده در يخ
-
نام دانشجو
محمدرضا غريب
-
تاريخ ارائه
12/31/2017 12:00:00 AM
-
متن كامل
74072
-
پديد آورنده
محمدرضا غريب
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/12/02
-
عنوان به انگليسي
Evaluation of energy transfer and energy saving using ice storage system in air conditioning system
-
كليدواژه هاي فارسي
سيستم ذخيره يخ , فتوولتاييك , تهويه مطبوع , چيلر اسكرو , تحليل اقتصادي , افزايش كارايي
-
كليدواژه هاي لاتين
ice storage system , photovoltaic , air conditioning , screw chiller , economic analysis , efficiency increase
-
لينک به اين مدرک :