-
شماره ركورد
10814
-
عنوان
بررسي و مقايسه روش هاي سنتز شيميايي سولفيد آهن
-
سال تحصيل
1399
-
استاد راهنما
دكتر محمدشيخ شاب بافقي و دكترسيد مرتضي مسعودپناه
-
چکيده
بشر امروزي با دو مشكل اساسي در رابطه با انرژي هاي تجديد ناپذير روبه رو است. از يك طرف سوخت هاي فسيلي رو به اتمام اند و از طرف ديگر، اين سوخت ها مشكلات زيست محيطي زيادي مانند آلودگي هوا و اثرات گلخانه اي ايجاد ميكنند .بنابراين به انرژي هاي پاك و تجديدپذير و تكنولوژي ها و مواد مناسب براي ايجاد آن ها روي آورده است.
نانو سولفيدهاي آهن توجه بالقوه را به دليل خواص اميدوار كننده و غير سمي بودن آن جلب كرده اند. سولفيدهاي آهن در فازهاي متنوعي در طبيعت مانند گريگيت (Fe_3 S_4)، ماكايناويت (Fe1.00±0.01S)، پيروهوتيت (Fe1-xS)، ترويليت ( FeS ) و پيريت (FⅇS_2) يافت شده اند. مواد سولفيد آهن خواص الكتريكي و مغناطيسي متمايزي را نشان مي دهند كه به نسبت استوكيومتري بين Fe و S و همچنين ساختار بلوري آن ها ارتباط دارد.
پيريت آهن يك ماده كاربردي و كاربرد گسترده براي زمينه هاي مختلف مربوط به انرژي از جمله الكتروشيميايي، فتوالكتروشيميايي و فتوولتائيك دارد.
سولفيد هاي آهن به علت خواص منحصر به فرد از جمله (خواص فيزيكي، شيميايي، الكتريكي، نوري، حرارتي و... )، ارزان، غيرسمي و در دسترس بودن، كاربرد وسيعي در صنايع و تكنولوژي هاي نوين از جمله سلول هاي خورشيدي، باتري هاي يون-ليتيم، ابرخازن ها، اپتيكال هاي الكتروني، و دستگاه هاي ترموالكتريك دارند.
در اين گزارش، چند روش كارآمد سنتزسولفيد آهن،)مانند سنتز ترموليز ، سنتز مايكروويو ، سنتز سل ژل ، سنتز تزريق داغ ، سنتز سولوترمال و سنتز هيدروترمال )، مزايا و معايب اين روش ها و عوامل تاثيرگذار بر روي خواص و ويژگي هاي محصول، ارائه شده است.
-
نام دانشجو
محمدرضا منيعي
-
تاريخ ارائه
2/16/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
75090
-
پديد آورنده
محمدرضامنيعي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/03/26
-
عنوان به انگليسي
Investigation and comparison of chemical synthesis methods of iron sulfide
-
كليدواژه هاي فارسي
سنتزشيميايي , سولفيدآهن , هيدروترمال
-
كليدواژه هاي لاتين
Chemical synthesis , Iron sulfide , Hydrothermal
-
لينک به اين مدرک :