-
شماره ركورد
10876
-
عنوان
ارزيابي خرابي پل ها توسط روش هاي قابليت اطمينان سازه ها
-
سال تحصيل
1399-1400
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي رئيسي دهكردي
-
چکيده
پل هاي يكي از مهمترين عناصر شبكه حمل ونقل و زير ساخت هر كشور مي باشند و نقش پررنگي در دسترسي سريع و ايمن در زمان سرويس و امداد رساني پس از وقع زلزله دارند، بنابراين بررسي نحوه و مقدار آسيب ديدگي پل ها تحت بارهاي سرويس و بار زلزله بسيار حايز اهميت است.
از طرفي ديگر به دليل وجود عدم قطعيت در پارامترهاي طراحي پل، نمي توان به يك طراحي كاملا ايمن جهت ساخت سازه پل دست پيدا كرد، و همواره طراحي پل ها با ميزاني از احتمال خرابي همراه مي باشند. محاسبه احتمال خرابي سازه پل از نكات مهم در طراحي اين سازه با اهميت مي باشد.
سازه پل به دو بخش روسازه (عرشه ) و زير سازه (شالوده ، كوله ها و پايه هاي پل) تقسيم بندي مي شود كه معمولا به دليل صلبيت و مقاومت بالاي روسازه بيشترين آسيب در زير سازه متمركز مي شود كه به راحتي مي تواند سرويس دهي و پايداري كلي پل را به خطر اندازد، از اين رو ارزيابي احتمال خرابي در زير سازه اهميت بيشتري دارد.
مهندسان پل براي ارائه طرحي كه از نظر اقتصادي بهينه باشد وهم بتواند محدوديت¬ها و شروط طراحي را به خوبي ارضاء كند طراحي خود را با استفاده از روش هاي طراحي مبتني بر قابليت اعتماد انجام مي¬دهند.
در روش¬هاي طراحي مبتني بر قابليت اعتماد عدم قطعيت پارامترهاي طراحي درنظر گرفته مي-شود.اين امر موجب مي¬شود طرح بدست آمده علاوه بر ايمني كافي،صرفه اقتصادي نيز داشته باشد.در اين تحقيق سعي مي شود تا ابتدا انواع خرابي پل ها شرح داده شود و سپس به بررسي تحقيقات انجامشده در زمينهمحاسبه ميزان خرابي پل ها بر مبناي تئوري هاي قابليت اعتماد سازه¬هاي پرداخته شود.
-
نام دانشجو
يوسف خردي راد
-
تاريخ ارائه
2/12/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
75225
-
پديد آورنده
يوسف خردي راد
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/03/30
-
عنوان به انگليسي
evaluation of bridge failure by structural reliability methods
-
كليدواژه هاي فارسي
پل، خرابي، قابليت اطمينان سازه ها
-
لينک به اين مدرک :