-
شماره ركورد
11073
-
عنوان
بررسي مدلها و معيارهاي ارزيابي وبسايتهاي دانشگاهي با محوريت بهينهسازي موتورهاي جستجو
-
سال تحصيل
98-99
-
استاد راهنما
دكتر محمد فتحيان
-
چکيده
بهينه سازي موتور جستجو تلاشي است براي بالا بردن كميت و كيفيت محتواي وب سايت ها از طريق نتايج ارگانيك موتور جستجو. بيش از 200 معيار (يا سيگنال) مختلف وجود دارد كه به وب سايت ها اجازه مي دهد با الگوريتم هاي موتور جستجو رتبه بالاتري داشته باشند. مشخص نيست كه اين معيارها چيست و از اهميت آنها به طور كامل در جايي صحبت نشده است. در نتيجه، شناسايي معيارهايي كه ميتوانند بر رتبهبندي يك صفحه در موتور جستجو تأثير بگذارند، براي هر وب سايت براي جذب بازديد كننده بيشتر در موتورهاي جستجو بسيار حياتي است.
وب سايتهاي دانشگاهي امروزه نقش حياتي در فرآيندهاي آموزشي و پژوهشي تحصيلات عالي دارند. ارزيابي وب سايتهاي دانشگاهي به مانند ساير وب سايتها نظير سايتهاي تجاري يكي از موضوعاتي است كه هم در بعد پژوهشي و هم در بعد اجرايي مورد توجه پژوهشگران و دست اندركاران فعال در اين حوزه بوده است.
تاكنون مطالعات گوناگوني در اين حوزه انجام شده كه هر يك از منظري، گروهي از معيارها و شاخص ها را با استفاده از روش هاي گوناگون جهت انجام اين مهم به كار گرفتهاند.
ارزيابي وب سايتها بر اساس معيارهاي بهينه سازي موتورهاي جستجو به دليل اينكه اين معيارها عوامل گوناگوني هم چون شاخصهاي سهولت كاربري ، سرعت، امنيت و ... را در بر ميگيرد[1] يكي از مهم ترين و رايج ترين گروه شاخصها براي ارزيابي وب سايتهاي دانشگاهي در ادبيات موضوع است. در ميان روشهاي ارزيابي نيز روشهاي تصميم گيري چند معياره در حالت قطعي و فازي از محبوب ترين روشهاي مورد استفاده پژوهشگران هستند.
هدف از اين سمينار بررسي معيارها و روشهاي گوناگون مورد استفاده براي ارزيابي وب سايتهاي دانشگاهي با تاكيد بر بهينه سازي موتورهاي جستجو است.
معيارهاي بهينه¬سازي موتورهاي جستجو نقش مهمي در ارزيابي كيفيت فني و قابليت¬ كاربري وب¬سايت¬ها دارد و بر طبق مطالعات انجام شده در اين حوزه، ديده شدن وب¬سايت دانشگاه¬ها توسط موتورهاي جستجو همبستگي مثبتي با رتبه¬بندي دانشگاه¬ها دارند؛ به عبارت ديگر دانشگاه¬هاي برتر دنيا در جستجوهاي مرتبط توسط موتورهاي جستجو نيز از رتبه بندي بهتري برخوردارند.
از طرفي رتبه¬بندي دانشگاه¬هاي برتر ايران همبستگي ضعيفي با كيفيت وب¬سايت دانشگاه¬ها دارند. به زبان ساده¬تر دانشگاه¬هاي برتر كشور لزوماً از وب¬سايتي با كيفيت در مقايسه با ديگر دانشگاه¬ها برخوردار نيستند.
در اين پژوهش، تمركز بر روي بررسي مقالات و كارهاي انجام شده در حوزهي ارزيابي وبسايتهاي دانشگاهي با محوريت بهينه سازي موتورهاي جستجو با استفاده از روشهاي مختلف تصميم گيري چند معياره است.
-
نام دانشجو
محمدحسين زماني
-
تاريخ ارائه
1/1/1900 12:00:00 AM
-
متن كامل
75815
-
پديد آورنده
محمدحسين زماني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/06/19
-
عنوان به انگليسي
Examining the models and evaluation criteria of academic websites focusing on search engine optimization
-
كليدواژه هاي فارسي
سئو , ارزيابي وبسايت , بهينه سازي براي موتورهاي جستجو , تصميم گيري چند معياره
-
كليدواژه هاي لاتين
SEO , search engine optimization , MCDM , website evaluation
-
لينک به اين مدرک :