-
شماره ركورد
11366
-
عنوان
بررسي كاربرد سيستم هاي PVT در اقليم هاي مختلف آب و هوايي و نحوه طراحي آنها براي بخش مسكوني
-
سال تحصيل
1401
-
استاد راهنما
دكتر روح الله احمدي
-
چکيده
در اين سمينار سيستم هاي فتوولتاييك حرارتي يا همان سيستم هاي PVT از نظر كاربرد و استفاده در نقاط مختلف آب و هوايي و نحوه طراحي آنها متناسب با شرايط اقليمي براي بخش مسكوني بررسي شده است . اين سيستم ها به دليل توليد برق و حرارت براي ساختمان داراي اهميت بالايي هستند ، لذا از اين تكنولوژي مي توان ، براي بهينه سازي مصرف سوخت ساختمان و تامين انرژي ساختمان و تبديل ساختمان ها به ساختمان هاي انرژي صفر يا نزديك به صفر استفاده كرد .
از جمله اهداف به كار بردن سيستم هاي PVT، بهبود راندمان الكتريكي سيستم هاي فتوولتاييك در دماهاي بالا با سردسازي آنها توسط جذب گرماي هدررفت به وسيله كلكتور خورشيدي است و از اين سيستم ها مي توان در مناطق جنوبي ايران با توجه به دماي بالاي اين مناطق براي تامين انرژي ساختمان بهره برد.
سيستم هاي PVT براي تامين برق و گرمايش و سرمايش ساختمان مي تواند مورد استفاده قرار گيرد كه در اين سمينار سعي بر آن است كه بر روي ابعاد بازدهي انرژي و كاربرد متناسب با اقليم هاي مختلف و نحوه طراحي آن توجه ويژه به عمل آورد.
دلايل استفاده از اين سيستم به اين صورت است كه زماني كه تابش خورشيد زياد است يا مدت زمان تابش زياد ميشود دماي سطح پنل هاي فتوولتاييك افزايش يافته و بازدهي آن ها كاهش مي يابد و اين حرارت عموما توسط خود پنل خورشيدي جذب شده و باعث ميشود تا دماي سامانه حتي تا بيش از 80 درجه سانتيگراد بالا رفته و از راندمان آن كاسته شود. به ازاي هر درجه افزايش دماي سامانه راندمان آن 4/0 تا 5/0 درصد كاهش را به همراه خواهد داشت. بنابراين براي رفع اين مشكل در اين سيستمها در قسمت زيرين پنل با استفاده از مبدلحرارتي، سيالعاملي را جريان ميدهند كه حرارت را از سطح پنل فتوولتائيك به سيال عامل منتقل و در نتيجه سيال گرم ميگردد . اين عملكرد موجب خنك تر شدن سطح پنل و افزايش بازدهي سيستم ميشود از طرفي از گرماي هدر رفت هم براي گرمايش ساختمان مي توان استفاده كرد .
بنابراين بسياري از تحقيقات در سالهاي اخير به سمتي پيش رفته اند كه تاثير حرارت جذب شده را به نوعي از خود سامانه منتقل كنند كه منجر به توسعه سامانه هاي فتوولتائيك-حرارتي شده است.
ايران با دارا بودن بيش از 300 روز آفتابي در سال كه بيش از دو سوم آن داراي تابش 5/4 تا 5/5 كيلووات ساعت بر متر مربع ميباشد، پتانسيل بينظيري به منظور بهره گيري از انرژي خورشيدي را دارا ميباشد مناطقي كه به منظور بهره گيري از فناوري صفحات خورشيدي بسيار مستعد مي باشند ميبايست داراي تابش ميانگين بيشتر از 500 وات بر متر مربع باشند كه اغلب شهرهاي ايران به اين منظور بسيار مناسب خواهند بود. تنها 13 الي 21 درصد انرژي تابشي خورشيد ميتواند به الكتريسيته تبديل گردد و مابقي انرژي تابشي به گرما تبديل ميشود ، عمده تحقيقات و پيشرفت هاي كاري برروي PVT از 30 سال قبل انجام شده است.
انواع متفاوتي از كلكتورهاي خورشيدي و مواد جديد براي سلولهاي فتوولتاييك (PV) براي بهره برداري موثرتر از انرژي خورشيدي توسعه يافته اند. سيستم PVT يك پيشرفت خوبي براي آينده انرژي هاي تجديدپذير از جمله انرژي پاك خورشيدي محسوب ميشود.
در اين سمينار سيستم هايPVT متناسب با نوع سيال به كار رفته از نظر اقتصادي و اگزرژي بررسي شده است ، نحوه كاربرد سيستم هاي PVT براي بخش مسكوني و مقايسه سيستم هاي PVT با ديگر سيستم ها
و نمونه هاي به كارفته در اقليم هاي مختلف تحليل و بررسي شده است .
-
نام دانشجو
عليرضا مكاريان
-
تاريخ ارائه
11/9/2022 12:00:00 AM
-
متن كامل
76751
-
پديد آورنده
عليرضا مكاريان
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/08/23
-
عنوان به انگليسي
Investigating the application of pvt systems in whethers different climates and how to design them for the residential sector
-
كليدواژه هاي فارسي
سيستم خورشيدي،سيستم خورشيدي مسكوني،PVT، كاربرد سيستم فتوولتاييك حرارتي
-
لينک به اين مدرک :