-
شماره ركورد
11481
-
عنوان
بررسي مطالعات روش هاي ارزيابي عوامل بازدارنده سفرهاي ريلي
-
سال تحصيل
1401
-
استاد راهنما
دكتر ملودي خادم ثامني
-
چکيده
امروزه اهميت بخش حمل و نقل به عنوان يكي از كليدي ترين و اساسي ترين بخشهاي زيربنايي هر كشور، در تحرك و پويايي آن كشور در راستاي تحقق اهداف و برنامههاي توسعه اقتصادي و اجتماعي آن، بر هيچ كس پوشيده نيست و طبعتا يكي از اصلي ترين بخشهاي حمل و نقل نيز به حمل و نقل مسافري اختصاص دارد كه رشد و توسعه آن ميتواند كمك شاياني به تحقق اهداف حمل و نقل كند. در همين راستا شيوههاي حمل و نقل مختلفي در دنيا به منظور جابجايي مسافران مورد استفاده قرار ميگيرد كه در اين بين حمل و نقل ريلي و ترغيب به استفاده بيشتر از آن، به دليل برخورداري از مزاياي متعدد ذاتي از جمله مصرف سوخت كمتر، كاهش آلودگيهاي زيست محيطي، كاهش ترافيك و مواردي از اين دست، از اهميت بيشتري برخوردار است. تا جايي كه اكثر كشورهاي دنيا سعي در توسعه و افزايش استفاده از آن دارند. در عين حال اما نكته اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه علي رغم مزاياي ياد شده، همچنان در مواردي مسافران استفاده از حمل و نقل شخصي و يا ساير شيوههاي حمل و نقل را نسبت به حمل و نقل ريلي در اولويت انتخاب قرار ميدهند كه اين مسئله وجود موانعي كه مسافران را از استفاده از راه آهن باز ميدارد، اثبات ميكند.
از اين رو در اين سمينار، موضوع "بررسي مطالعات روشهاي ارزيابي عوامل بازدانده سفرهاي ريلي" كه به ندرت در خارج و به ويژه داخل كشور مورد مطالعه قرار گرفته است، بررسي خواهد شد. بدين منظور در ابتدا به بيان مقدمه و اهميت مسئله مورد تحقيق به طور گسترده پرداخته شده و نشان داده شده است كه بررسي و شناسايي عوامل بازدارنده موجود در راستاي استفاده از حمل و نقل ريلي و كمك به افزايش استفاده از آن، با توجه به مزاياي اين شيوه نسبت به حمل و نقل شخصي و حتي ساير شيوههاي حمل و نقل عمومي، تا چه حد حائز اهميت ميباشد.
در ادامه ادبيات موضوع و سابقه تحقيقات پيشين انجام شده در اين زمينه و زمينههاي مشابه، در دو بخش داخل و خارج از كشور، مورد بررسي قرار گرفته و همچنين علم سنجي جامعي با بهره گيري از پايگاه استنادي اسكوپوس انجام شده است. نتايج تحقيقات پيشين نشان ميدهد كه متداولترين روش براي بررسي موضوع عوامل بازدارنده سفرهاي ريلي و موضوعات مشابه در اين حوزه، استفاده از پرسشنامه و تهيه نظرسنجي ميباشد. همچنين در نهايت و در فصل چهارم نيز شكافهاي تحقيقاتي و پيشنهادات آتي تحقيقات در اين زمينه بيان شدهاند كه بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرند و لذا در آخر براي موضوع پاياننامه، بررسي و رتبه بندي عوامل بازدارنده سفرهاي ريلي در ايران پيشنهاد ميشود.
-
نام دانشجو
محمود خاني الموتي
-
تاريخ ارائه
12/3/2022 12:00:00 AM
-
متن كامل
77051
-
پديد آورنده
محمود خاني الموتي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/09/12
-
عنوان به انگليسي
Review of studies on the methods of evaluating barriers of rail travels
-
كليدواژه هاي فارسي
حمل و نقل , حمل و نقل ريلي , عوامل بازدارنده , تغيير شيوه حمل و نقل , انتخاب وسيله سفر
-
كليدواژه هاي لاتين
Transportation , Railway transportation , Barriers , Mode shift , Mode choice
-
لينک به اين مدرک :