چکيده
افزايش جمعيت جهان و نياز آنها به طبيعت اطرافشان براي مرتفع نمودن نيازهايشان، تاثيرات مخربي بر طبيعت گذاشته است. از جمله اين تاثيرات ميتوان به گرم شدن كره زمين، آلودگي هوا، آب، آسيب به لايه اوزون، تهديد منابع تجديد پذير و تجديد ناپذير، جنگل زدايي، تخريب خاك، افزايش ميزان پسماندها و انقراض گياهان و حيوانات اشاره نمود. آگاهي رو به رشد در زمينه جنبههاي زيست محيطي و تقاضاي ساختمانهاي پايدار در سراسر جهان نشان ميدهد كه وضع كنوني همانطور كه در صنعت ساخت وجود دارد، به راحتي نميتواند ادامه پيدا كند.
گرم شدگي كره زمين، نازك شدن لايه ازون به علت استفاده از انواع آلايندهها، افزايش آلودگي محيط زيست و انقراض گونههاي زيستي، همه و همه با هم ميآميزند تا ضرورت بوم شناسي و مسائل زيست محيطي را براي آينده قابل پيش بيني گردانند. بطوريكه پيشي گرفتن خاكستري در برابر جهان سبز آينده، قابل تأمل ترين مسئله قرن حاضر به شمار ميآيد. در اين ميان توسعه به عنوان يكي از بزرگترين عوامل تغيير محيط زيست و به تبع آن ساخت و ساز كه جزو صنايع بزرگ در استخدام نيروي انساني(صدها هزار كارگران ساختمان و فنون مربوطه)، باعث از بين بردن زمينهاي كشاورزي، فرسايش خاك و آلوده كننده محيط زيست و به مخاطره انداختن سلامتي و بهداشت مردم است و بر بحران انرژي دامن ميزند.
به نظر ميرسد به كمك مفهوم پايداري در نحوه ساخت و معماري بتوان اهدافي چون حفظ طبيعت، جلوگيري از آثار تهديد كننده آن و در عين حال پاسخ به نيازهاي انسان را محقق ساخت.