-
شماره ركورد
11643
-
عنوان
تشخيص سرطان با استفاده از تصاوير هيستوپاتولوژي
-
سال تحصيل
1400
-
استاد راهنما
دكتر ابوذر غفاري
-
چکيده
سرطان به¬ عنوان عامل اصلي مرگ و مير و مانع مهم براي افزايش اميد به زندگي در هر كشوري از جهان است. براي افزايش اميد به زندگي در ميان جوامع تشخيص زود هنگام و درمان موثر راه مناسبي براي مقابله با اين معضل است. در چندين سال گذشته هوش مصنوعي شاهد پيشرفت¬هاي هيجان انگيزي در تعدادي از تخصص¬هاي پزشكي از جمله چشم پزشكي، راديولوژي، پوست، آندوسكوپي و آسيب شناسي بوده است. در ميان اين روش¬ها تشخيص با استفاده از تصاوير هيستوپاتولوژي كه به عنوان مرجع استاندارد در تشخيص و دسته¬ بندي سرطان شناخته مي¬شود. مي¬تواند راه حل مناسبي براي حل اين مشكل باشد. از اين رو ناحيه بندي و كلاسبندي تصاوير هيستوپاتولوژي براي تشخيص سرطان اهميت دارد.
براي دستيابي به تصاوير هيستوپاتولوژي دو رويكرد استفاده از اسكنر ديجيتال و عكس برداري از ميكروسكوپ نوري وجود دارد. استفاده از اسكنر ديجيتال نيازمند تجهيزات جديد است و در كشور¬هاي پيشرفته در حال توسعه است. اما عكس برداري با كمك ميكروسكوپ نوري در مراكزي كه در حال حاضر با تجهيزات محدود در حال كار هستند نيز قابل استفاده است. براي اينكه سيستم¬هاي تشخيص سرطان با استفاده از تصاوير هيستوپاتولوژي قابل مقايسه با يكديگر باشند همچنين شرط استفاده از داده¬هاي استاندارد رعايت شده باشد اكثر مطالعات بر روي پايگاه داده¬هاي آماده صورت گرفته است. اين پايگاه¬ داده¬ها بر روي بافت¬هاي مختلف جمع آوري شده¬اند. سيستم¬هاي پيشنهاد شده با استفاده از شبكه¬هاي عصبي عميق اقدام به تشخيص سرطان كرده¬اند كه برخي از مهم¬ترين شبكه¬ها در فصل دوم مورد بحث قرار گرفته است. در بين اين مطالعات كه روي پايگاه داده¬هاي مختلف با تصاوير از بافت¬هاي گوناگون گرفته شده است اكثر مطالعات به دقت بالاي 90 درصد دست پيدا كرده¬اند كه نويد بخش سيستم¬هاي قابل اعتمادي است كه مي¬توان در آينده از آن¬ها در سيستم¬هاي كمك تشخيصي بهره برد.
بايد در هنگام استفاده از اين پايگاه داده¬ها به اين موضوع دقت شود كه تعداد داده¬ها با عمق و عرض شبكه همخواني داشته باشد تا سيستم به طور درستي آموزش ببيند. اين سيستم¬ها به راحتي نمي¬توانند جايگزين پاتولوژيست¬ها شوند و مي¬توانند حجم كاري پاتولوژيست¬ها را كاهش دهند. همچنين بايد دقت شود كه سيستمي كه ارائه مي¬شود عملكرد آن تفسير پذير باشد تا بتوان آن سيستم را در عملكرد¬هاي باليني مورد استفاده قرار داد.
-
نام دانشجو
امير طهماسبي
-
تاريخ ارائه
12/21/2022 12:00:00 AM
-
متن كامل
77492
-
پديد آورنده
امير طهماسبي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/10/14
-
عنوان به انگليسي
Cancer diagnosis using histopathology images
-
كليدواژه هاي فارسي
تصاوير هيستوپاتولوژي , تشخيص سرطان , شبكه عصبي , ، يادگيري عميق
-
كليدواژه هاي لاتين
histopathology images , Cancer diagnosis , neural network , deep learning
-
لينک به اين مدرک :