چکيده
با گسترش روز افزون رايانه ها و روش هاي رياضي و افزوده شدن عمر سازه ها در سراسر دنيا اهميت پايش سلامت سازه ها به جهت تشخيص زود هنگام آسيب و جلوگيري از گسترش آن در سازه حائز اهميت شده است. امروزه در كشورهاي مختلف جهان مالكان سازه ها ترجيح مي دهند تا با تشخيص زود هنگام آسيب به هزينه ي كمتري براي بهسازي و مقاوم سازي سازه بپردازند. امروزه پايش سلامت سازه ها پيشرفت خود را مديون ابزارهاي دقيق مانند حسگرها مي باشد كه يكي از مولفه هاي اصلي پايش سلامت سازه ها مي باشد.
در اين پژوهش سعي شده است تا از روش هاي پردازش سيگنال براي تشخيص آسيب در سازه استفاده گردد. به همين منظور به مطالعه موردي يك پل بتني در جنوب تهران به نام پل جواديه پرداخته شده است.
ابتدا پاسخ شتاب پل مذكور توسط سنسورهاي شتاب سنج اخذ مي گردد. در گام بعد از روش پردازش سيگنال تجزيه تجربي مودي ( EMD ) استفاده مي شود تا پاسخ هاي شتاب پل كه عموما سيگنال هاي غير خطي و غير ايستا مي باشند به سيگنال ايستا و خطي تبديل شوند. سپس با استفاده از روش كاهش تصادفي ( RD ) به محاسبه ي پاسخ ارتعاش ازاد سازه مي پردازيم. در گام بعد با استفاده از طيف فوريه پاسخ به بررسي وقوع آسيب در سازه پرداخته مي شود.