چکيده
مطالعات در مورد اينترنت اشياء و حسگر¬هاي كاربردي در صنعت ساخت در چندين زمينه طبقهبندي مي¬شوند. بررسي انواع حسگر و كاربرد هركدام، بررسي روش برداشت اطلاعات، ايجاد بستري براي ارتباط ميان حسگر¬ها و جانمايي حسگر¬ها كه در مورد هر موضوع و همچنين پژوهش¬هاي مرتبط با آن¬ها اشاره كرديم.
در اكثر مطالعات مرتبط، هدف بهينهسازي مصرف انرژي بود. اين فرايند كه در زمان بهره¬برداري ساختمان مورد بررسي قرار ميگيرد نياز بهپيش زمينه¬هاي معماري جهت بهبود عملكرد سيستم هوشمند ساختمان نيز دارد. در برخي مطالعات مانند [61] بررسي دقيق¬تري بر روي معماري ساختمان هوشمند انجام شده اما در اكثر مطالعات به هدف پياده¬سازي و هوشمند سازي سيستم حسگر¬ها پرداخته شده است. در راستاي هدف بهينه سازي انرژي مصرفي، بهينه سازي هزينه¬هاي مالي ساختمان نيز قابل توجه است. به همين علت مسئله جا نمايي مناسب حسگر¬ها نه تنها باعث مصرف بهينه انرژي در ساختمان و حتي سيستم حسگر¬ها (برق مصرفي آن¬ها) مي¬شود بلكه در تعداد حسگر¬ها و در نتيجه هزينه اعمال شده براي پياده سازي سيستم حسگر نيز صرفه جويي كرده و همچنين كارايي بهتري از شبكه حسگر¬ها را نيز ارائه مي¬دهد.
مسئله جانمايي فارغ از نوع حسگر مي¬باشد و در انواع حسگر¬ها (روشنايي، حرارتي و ...) كاربردي است زيرا هر شبكه حسگر، فارغ از نوع فعاليت خود، نيازمند ارسال و تبادل اطلاعات با كل شبكه مي¬باشد. براي بهينهيابي تعداد حسگر¬ها مي¬توان دو رويكرد اصلي را در نظر داشت؛ اول آن كه با استفاده از حسگر¬هاي منحصربهفرد از لحاظ قيمت (ارزان يا گران) و يا كارايي (حسگر¬هاي متحرك يا ساكن) و باتوجهبه نياز مجموعه از تعداد حسگر¬ها بكاهيم، دومين رويكرد نيز اين است كه با استفاده از الگوريتم¬هاي يادگيري ماشين بهينهيابي در تعداد فرستنده-ها ايجاد كنيم. استفاده از هر رويكرد بايد باتوجهبه شرايط محيط همچنين نياز و توان مجموعه باشد.
در بسياري از پژوهش¬هاي پيشين، نتايج بهصورت عملي مورد بررسي قرار نگرفته بود يا اينكه محيط آزمايش بسيار محدود بود. در بسياري نيز به نتايج استخراج شده از برنامه¬هاي شبيه¬ساز بسنده شده است. لازم به ذكر است كه به علت هزينه زياد و تنوع بالاي دستگاه¬هاي مختلف در زمينه اينترنت اشياء اين موضوع توجيهپذير است اما براي ادغام بيشتر پژوهش¬ها با صنعت نياز است كه به مطالعات ميداني توجه بيشتري به عمل آيد.