چکيده
با رشد تقاضاي برق مصرفي نياز به قابليت اطمينان، افزايش گازهاي گلخانه اي ، مصرف بيش از حد سوخت هاي فسيلي و نگراني هاي زيست محيطي، نياز به شبكه هاي برق بيشتر شده است به همين دليل شبكه سنتي برق نيازمند تغيير و تحول است. شبكه سنتي برق به دليل متمركز بودن ايستگاه هاي توليد، قادر به پاسخگويي به حجم زياد تقاضا نمي باشد. از طرفي قطعي برق در برخي نقاط، اختلالات جبران ناپذيري وارد مي كند زيرا شبكه سنتي برق يك طرفه بوده و ارسال داده از شبكه برق به سمت مصرف كننده نهايي است.
شبكه هوشمند نسل جديدي از شبكه هاي توزيع برق است و با استفاده از ويژگي هاي خود، ما را به اهدافمان نزديك تر خواهد كرد. در شبكه هوشمند امكان ارتباط دوسويه وجود دارد و در هر لحظه بازخوردي از مصرف كنندگان نهايي و كل شبكه خواهيم داشت كه بر اساس اين اطلاعات تصميم گيري هوشمندانه اي انجام مي دهد. شبكه هوشمند براي كارايي بهتر نيازمند زيرساخت ارتباطي قوي تري است تا در كمترين زمان ممكن داده ها را به اجزاي هوشمند شبكه ارسال كند. اين امر باعث هماهنگي اجزاء شبكه هوشمند و در نتيجه ارسال داده با كمترين تاخير ممكن نيز خواهد شد.
در اين پژوهش ابتدا به بحث در مورد شبكه هوشمند و شبكه 5G به عنوان زير ساخت ارتباطي پرداخته مي شود سپس سعي بر اين است كه با به كارگيري پروتكل هاي سبك وزن در زير ساخت ارتباطي شبكه هوشمند، شبكه 5G با كمترين تاخير ممكن اقدام به ارسال داده در شبكه كند.