چکيده
چكيده
امروزه موضوع حمل و نقل در دنيا از چنان اهميتي برخوردار است كه گردش اقتصادي دنيا را به ميزان بسيار زيادي وابسته به آن ميدانند و در همين رابطه حمل ونقل زميني حايز اهميت فراواني است .در حمل ونقل زميني هم حمل ونقل جاده اي سهم بسيار بالايي در جابجايي بار و مسافر دارد.
استفاده از روكشهاي آسفالتي سالهاست كه ابداع شده و مورد استفاده قرار ميگيرد. اما مسئله مهم در تامين جاده هاي با كيفيت مناسب كه داراي سطحي هموار باشند نگهداري آنها جهت شرايط مطلوب ميباشد
مسئله تامين شرايط مطلوب نيز همراه با صرف هزينه هاي هنگفت مقدور بوده است . ايده استفاده از بازيافت اسفالت براي كاهش اين هزينه ها بوجود امد . چون تهيه آسفالت نسبتا گران است وسهم عمده اي از اين گراني ناشي از گراني قير و مصالح سنگي شكسته ميباشد بنابراين اگر بتوان از مصالح آسفالت مجددا استفاده كرد كاهش قابل توجهي درهزينه هاي نگهداري بوجود خواهد امد.
در بازيافت آسفالت ابتدا روكش اسفالتي جاده بوسيله تراشيدن يا كندن از سطح جاده برداشته ميشود سپس با روشهاي گوناگون مجددا احيا شده و استفاده ميگردند.
در بازيافت آسفالت فقط مقدار كمي مصالح سنگي جديد جهت اصلاح دانه بندي ومقدار بسيار كمي نيز قير يا مواد جوان ساز قيربه مصالح قديمي افزوده ميشودالبته با توجه به اهداف بازيافت و شرايط مورد انتظار در سرويس دهي آن از افزودني هاي ديگر ي نظير سيمان وآهك و انواعي از پوزولانها نيز ميتوان استفاده نمود. اما ميزان استفاده از افزودنيها خصوصا سيمان موضوعي است كه تحقيقات نسبتا كاملتري بايد در باره آن انجام شود.
بررسيهاي اقتصادي بازيافت آسفالت نشان داده است كه اين روش صرفه جويي هاي بسيار قابل توجهي در هزينه بهسازي جاده هايي كه سرويس دهي آنها در شرايط نامطلوبي است به همراه دارد.
از آنجا كه در حال حاضر بهاي قير بواسطه بالا رفتن بهاي نفت خام در دنيا و ايران افزايش زيادي يافته ، به تبع آن هزينه هاي نگهداري وبهسازي روسازي جاده ها نيز افزايش يافته است به نحوي كه با بودجه هاي در نظر گرفته شده براي راهداري جاده ها قسمت عمده آن صرف بهسازي آسفالت ميگردد و به همين دليل سطوح بسياري از جاده ها در انتظار بهسازي باقي ميمانند در حاليكه استفاده از بازيافت آسفالت ميتواند به دليل صرفه جويي در هزينه ها پاسخ گوي اين مساله باشد و سطوح بهسازي را به چند برابر روشهاي سنتي بهسازي افزايش دهد.