چکيده
با كاهش سوخت هاي فسيلي و مباحث مرتبط با افزايش دماي كره زمين، بشر در حال تلاش براي يكپارچه سازي اشكال مختلف منابع انرژي در قالب شبكه هاي انرژي مي باشد. هدف از انجام اين كار مقابله با اين مسايل و حركت به سمت آينده اي بهتر است. تعامل بين شبكه هاي برق، گاز، گرمايش و سرمايش با توسعه ي فناوري هاي توليد پراكنده مانند توليد يكپارچه ي برق و گرما، ديگهاي بخار برقي، پمپ هاي حرارتي برقي ،ديگ هاي بخار كمكي، گروه يخچال هاي برقي فشرده و گروه يخچال هاي جاذب آب و غيره، پيچيده تر شده است. در سالهاي اخير، به يكپارچه سازي سيستم هاي چندگانه ي انرژي
خصوصا با نفوذ زياد يكپارچه سازي انرژي هاي تجديدپذير (مثل فتوولتائيك و انرژي بادي) توجه زيادي شده است. يكي از مفاهيم موثر در اين زمينه استفاده هاب انرژي مي با شد كه در آن همزمان توليد، تبديل و ذخيره سازي و تعامل حامل هاي انرژي مختلف صورت ميگيرد.
در اين گزارش سعي شده است به كه اهميت، تاثير و نقش هاب انرژي در سيستم هاي چندگانه انرژي پرداخته شود. در فصل اول و دوم مقدمه و مباني و همچنين شرحي از موضوع ارايه شده است. در فصل سوم برنامه ريزي پيكربندي هاب انرژي بررسي شده است. در فصل چهارم برنامه ريزي بهره برداري هاب انرژي مورد بحث قرار گرفته است. درنهايت در فصل پنجم نتيجه گيري و پيشنهادها مطرح شده است.