چکيده
ساختمان سازي ها در حال پيچيد تر شدن هستند و از نظر منابع ، مصالح و نيروي انساني متخصص و كار آزموده براي ساخت و فعاليت نيازهاي بيشتري وجود دارد و اين امر باعث افزايش هزينه در طول عمر ساختمان مي باشد. همان طور كه اين هزينه و پيچيدگي ها بيشتر مي شود، ما هم با سيلي از اطلاعات براي مديريت ساختمان روبرو شده ايم. براي همگام شدن با اين روند رو به رشد ، بايد راه هاي بهتري را براي هماهنگ كردن اين اطلاعات بيابيم.
امروزه مدل سازي اطلاعات ساختمان كاربرد گستردهاي، از طراحي و ساخت تا بهرهبرداري و حتي مرحله تخريب ساختمانها پيدا كرده است. اين فناوري با نمايش ديجيتال خصوصيات ساختمان، مدير پروژه و ذينفعان را در هرمرحله براي تصميم گيري درست ياري ميكند.
به طور كلي، BIM به نقشههاي دو بعدي و مشخصات مربوطه، اجزاء مدل سازي سه بعدي، با ويژگي خاص، اضافه مينمايد. ويژگي مهم آن است كه هر عضو نشان داده شده در BIM علاوه بر دارا بودن ماهيت فيزيكي سه بعدي آن، آرايهاي از اطلاعات مربوط به فعاليتها و وظايف مختلف مديريت ساخت را به همراه خود دارد. اين اطلاعات ابزار مفيدي است تا در ساخت و سازها به گونه اي عمل شود تا از كيفيت بهتر زندگي براي نسلهاي آينده اطمينان حاصل گردد و طراحي و ساخت پروژه هاي عمراني به گونه اي اجرا شود تا كم هزينه تر بوده وهيچ آسيبي بر اقتصاد، محيط زيست و اجتماع وارد نگردد كه اين موارد توسعه پايدار را رقم خواهد زد استفاده از BIM براي محاسبه هزينه هاي اوليه ساخت و ساز و همچنين هزينه هاي دوران بهره برداري و نگهداري و تخريب پروژه باعث اتخاذ تصميمات صحيح تر و استفاده بهينه از امكانات و مصالح خواهد شد در اين تحقيق به راهبردهاي مختلف استفاده از BIM در ساخت ساز پايدار شامل كاهش مصرف انرژي، استفاده بهينه از منابع، مديريت ايمني،مديريت تسهيلات و تعمير و نگهداري ساخته ها،كنترل انتشار كربن ، توسعه صنعتي سازي و پيش ساختگي كه هر كدام اثرات مناسبي در توسعه پايدار دارند پرداخته شده است.