چکيده
آلياژهاي حافظه¬دار، دسته¬اي از مواد پيشرفته و هوشمند به شمار مي¬روند كه امروزه كاربردهاي فراواني در صنايع مختلف پيدا كرده¬اند. اين مواد با دارا بودن ويژگي¬هاي شبه ارتجاعي و حافظه¬داري، مي¬توانند جهت بهبود عمليات ترميم و افزايش بازده خودترميمي مورد استفاده قرار بگيرند. وجود آلياژهاي حافظه دار با تامين نيروي بازيابي در سازه، منجر به بسته شدن ترك¬هاي داخلي سازه و در نهايت بهبود عمليات ترميم مي¬شوند.
مواد و سازه¬هاي خودترميم شونده نيز به سبب دارا بودن ويژگي¬هاي منحصر به فرد مكانيكي در سال¬هاي اخير در پژوهش¬هاي علمي و كاربردهاي صنعتي بسيار مورد توجه قرار گرفته¬اند. استفاده از اين مواد در صنايع باعث كاهش هزينههاي تعمير و يا تعويض قطعات مي¬شود. همچنين در برخي كاربردها كه تعويض قطعات امكان پذير نيست، استفاده از مواد خودترميم شونده عمر سازه را بهبود مي¬بخشد.
در اين سمينار ابتدا با بررسي و مطالعه منابع مرتبط با موضوعات خودترميمي و آلياژهاي حافظه¬دار، تحليل-هاي تئوري و تجربي و آناليز هاي عددي و اجزا محدود پيرامون اين موضوع مورد بررسي قرار گرفته و سپس زمينه¬هاي نوين براي انجام پژوهش¬هاي مرتبط در اين زمينه مورد توجه قرار خواهد گرفت.