چکيده
انواع مواد بر حسب پاسخ گويي به ميدان مغناطيسي خارجي به چهار دسته مواد ديا مغناطيس،پارامغناطيس، فرومغناطيس ( فري مغناطيس يا فريت ها و آنتي فرومغناطيس ) و ابر پارامغناطيس دسته بندي شدند.تاريخچه مغناطيسي و عوامل تأثير گذار بر اين مواد مورد بررسي قرار گرفته است.در ادامه به مزاياي نانوذرات مغناطيسي از جمله: اندازه ذره،قابليت كنترل از راه دور،واكنش رزونانسي به تغييرات ميدان،انواع ساختار نانوذرات و همچنين اصلاح سطح نانوذرات با پوشش هاي آلي و پوشش هاي معدني همچون آپوليپوپروتئين،فولات آنتي بادي منوكلونال و .... پرداخته شده است.انواع روش هاي موجود براي سنتز نانوذرات مغناطيسي نظير روش هاي هم رسوبي،ميكروامولسيون،تجزيه حرارتي ،سل-ژل و ... به اختصار در فصل سوم توضيح داده شد.در ادامه مراحل فعاليت نانوذرات و انواع كاربرد و محدوديت هاي موجود براي اين نانوذرات و همچنين انواع فريت ها و سنتز آن ها موررد بررسي قرار گرفت.
در فصل آخر به بررسي نانوذرات فوق العاده ابر پارامغناطيسي فريت نيكل-زينك مبتني بر آلبومين و بارگذاري شده با داروي دكسوروبيسين پرداخته شده است.
نانوذرات NZF@Alb و NZF@Alb-DOX با ساختار پوسته-هسته به طور موفقيت آميزي توسط روش سل-ژل و شيمي سبز و با استفاده از آلبومين ارزان قيمت سفيده تخم مرغ به طور موفقيت آميزي تهيه شدند.ويژگي هاي ساختاري،مورفولوژي،خواص مغناطيسي و ويژگي هاي فيزيكوشيميايي توسط XRD،HRTEM،FESEM ،FTIR،TGA و VSM مورد بررسي قرار گرفتند.اندازه نانوذرات NZF حدوداَ 20 nm و نانوذرات NZF@Alb تقريباَ 100-150 nm توسط تصاوير TEM اندازه گيري شدند.الگوي پراش اشعه ايكس و FESEM مورفولوژي كروي و ساختار بلوري نانوذرات را تأييد كردند.
براي تعيين گروه هاي عاملي همه ي نمونه ها از آناليزFTIR استفاده گرديد.انتشار دارو در دو pH=5,7 موررد بررسي قرار گرفت و اتشار دارو در pH كمتر به علت محيط اسيدي و حضور هيدروژن هاي آزاد و به دنبال آن ضعيف تر شدن پيوند بين دارو و آلبومين،بيشتر بود.
در نهايت براي تعيين زيست سازگاري همه نمونه ها آزمايش MTT با استفاده از نمك تترازوليوم ( 3-(5,4-دي متيل تيازونال-2-ايل)-5,2دي فنيل تترازوليوم بروميد) در دو نمونه سلول هاي سالم RAW و سلول هاي سرطاني Hela مرد بررسي قرار گرفت و مشاهده شد كه زيست سازگاري نانوذرات پوشيده شده با آلبومين و نانوذرات بارگذاري شده با دارو داراي زيست سازگاري بهتري نسبت به نانوذرات فاقد پوشش آلبوميني دارند.در نهايت يك نتيجه گيري كلي ز همه كارهاي انجام شده صورت گرفته است.