چکيده
نفت خام مجموعه اي از مواد آلي مختلف ازجمله هيدروكربن ، نيتروژن ، اكسيژن و گوگرد است. وجود گوگرد در نفت خام و مشتقات حاصل از آن كه در صنايع سوزانده مي¬شوند باعث تشكيل اسيد سولفوريك و حل شدن آن در باران و در نتيجه باران اسيدي مي¬شود. از طرفي آسيب هايي كه سوزانده شدن گوگرد بر سلامت انسان ها و جانوران مي¬شود دولت ها را مجاب كرده كه به صنايع فشار آورند تا از سوخت بدون گوگرد استفاده كنند.
روش مرسوم گوگرد زدايي HDS است اما به دليل ضعف هايش از جمله ناتواني در حذف تركيبات گوگردي سنگين مانند DBT محققان را بر آن داشت تا روش هاي ديگري را توسعه دهند. يكي از روش هاي نوين استفاده از حلال است كه به دليل كاركرد در دما و فشار پايين جذاب است. حلال مي¬تواند به صورت مستقيم تركيبات گوگردي را در خود حل كنند اما به دليل نزديكي قطبيت تركيبات گوگردي و سوخت كارايي پاييني دارد. براي حل اين مشكل با اكسيد كردن تركيبات گوگردي قطبيت آن را افزايش مي¬دهند و گزينش پذيري حلال افزايش مي¬يابد.
در چند دهه گذشته مطالعات زيادي بر روي نوع حلال مورد استفاده انجام شده است. دو نوع حلال مايعات يوني و حلال يوتكتيك عميق كارايي مناسبي داشته اند. اين حلال ها نمك مذاب هستند كه دماي ذوب پاييني دارند. حلال يوني شامل آنيون ها و كاتيون هايي مختلفي است. با وجود سشباهت مايعات يوني با حلال يوتكتيك عميق اما تفاوت هاي اين دو حلال باعث شده كه اين دو حلال در دو دسته جداگانه دسته بندي شود.