چکيده
امروزه مسئله انرژي تبديل به بك بحران اساسي براي جوامع بشري شده است. براي مقابله با اين بحران بايستي انرژي مورد نياز بشريت را كه از منابع در دسترس، هر چند محدود به دست مي آيند به شكل هاي مختلف ذخيره كرد. از انواع ذخيره سازي انرژي مي توان از ذخيره سازي به صورت الكتروشيميايي ياد نمود كه اين روش نسبت به روش مكانيكي مزيت هايي از جمله سرعت بالا و ذخيره سازي در مقياس هاي كوچك تر دارد.
از ابزار هاي ذخيره سازي انرژي به صورت الكتروشيميايي مي توان به باتري ها و ابرخازن ها اشاره نمود. از ميان دسته هاي متنوع باتري ها در اينجا باتري هاي يون ليتمي را براي تحقيق و پژوهش برگزيده ايم. اين باتري هاي كه بر اساس ورود و خروج يون هاي ليتيم از لايه هاي موادي كه در الكترود به كار مي روند عمل مي كنند، چگالي كم و بنابراين بازده انرژي بالايي دارند. در ابرخازن ها نيز مكانيسم بر پايه جذب و واجذب يون ها از محلول الكتروليت مي باشد. مزيت اين ابزار ها در توان بالا و قيمت مناسب آن ها است.
در اينجا مروري بر نحوه عملكرد باتري هاي يون ليتيمي و ابرخازن ها داشته ايم و مواد مناسب براي استفاده به عنوان الكترود آن ها را بررسي نموده ايم و از ميان اين مواد چارچوب هاي فلز آلي را انتخاب نموده و براي سنتز اين مواد الكترودي انواع روش هاي الكتروسنتز را به تفصيل شرح داده ايم.