چکيده
امروزه به دليل مزيت هاي عمده پردازش سيگنال ديجيتال، طراحي مبدل هاي آنالوگ به ديجيتال مورد نظر ميباشند. اين مزيت هاي عمده باعث شده اند كه تكنولوژي مدار هاي مجتمع در جهت طراحي مدارات ديجيتال توسعه داده شوند.
مبدل هاي آنالوگ به ديجيتال بر اساس فركانس نمونه برداري به دو دسته كلي تقسيم مي شوند ، مبدل هاي نرخ نايكويست و مبدل هاي بيش نمونه بردار. كه در مبدل هاي بيش نمونه بردار نسبت فركانس نمونه برداري به فركانس سيگنال به مراتب بالاتر از مبدل هاي نرخ نايكوئيست ميباشد.
در اين نوشتار سعي بر آن شده است كه اصول طراحي مبدل هاي آنالوگ به ديجيتال با محوريت مبدل هاي سيگما دلتا مورد بررسي قرار گيرد.در ابتدا مباني مبدل ،مشخصه هاي مربوط به آن ، خطاهاي سيستمي آورده شده در ادامه در مورد انواع مبدل ها ، مشخصات آنها و همچنين مزايا و معايب هر كدام بحث شده است.مبدل هاي سيگما دلتا با استفاده از تكنيك شكل دهي نويز و با بهره گيري از نرخ بيش نمونه برداري مي توانند مدارات مناسبي در جهت رسيدن به اهداف طراحي مبدل آنالوگ به ديجيتال باشند كه در همين راستا انواع مبدل هاي سيگما دلتا مورد بررسي قرار داده شده و روابط مربوط به آنها آورده شده است.مشكل پايداري در مبدل هاي سيگما دلتا درجات بالا ، طراحان را به سمت استفاده تركيبي از مبدل هاي درجات يك و دو سوق داد تا با طراحي سيگما دلتا آبشاري به نتايج مطلوب دست يابند.
در ادامه بحث به بررسي سه نمونه مقاله جديد در زمينه مبدل هاي سيگما دلتا پرداخته شده است كه در مقاله اول طراحي فيلتر كاهشي براي مبدل سيگما دلتا مورد بررسي قرار گرفته . الزامات و دلايل استفاده از چنين فيلتري مورد بحث قرار داده شده و نتايج شبيه سازي در پايان آورده شده است. در مقاله دوم ارزيابي تاثيرات غير ايدآل پياده سازي شده در مدل مدولاتور سيگما-دلتا آبشاري با فيدبك انتگرال گير بررسي گرديده و در مقاله سوم طراحي و برررسي يك فيلتر كاهشي جهت استفاده در يك مبدل سيگما دلتا 15 بيتي آورده شده است.