چکيده
چكيده
مهار درد از ديرباز مورد توجه بوده و همواره سعي شده تا داروهاي موثرتري كه عوارض جانبي كمتري هم داشته باشند معرفي گردند.. تحقيقات اخير نشانگر وجود خواص درماني در گياه سنجد و ميوه آن به عنوان عامل ضد درد در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد و ضد تشنج است. با توجه به خواص دارويي و تغذيهاي سنجد به عنوان يك افزودني مناسب، تحقيقات در زمينه كاربرد آن در صنايع غذايي و دارويي از اهميت خاصي برخوردار است. چنانچه از پودر سنجد به عنوان يك روكش براي قرصهاي شايع در درمان روماتيسم(نظير پردنيزولون) استفاده گردد مي تواند تا حدي از عوارض زير جلوگيري كند:
1) روكش سنجد سبب ممانعت از تلخ مزه بودن قرص پردنيزولون به هنگام بلع ميشود.
2) ممانعت از ايجاد زخم معده ناشي از مصرف مداوم اين قرص به علت تانن موجود در سنجد
3) سنجد به علت داشتن فيبر سب كاهش گرسنگي و ضعف ناشي از مصرف پردنيزولون ميشود.
4) سنجد منبع غني از Ca بوده و ميتواند پوكي و نرمي استخوان ناشي از مصرف قرص پردنيزولون را كاهش دهد.
5) پردنيزولون كاهش دهنده سيستم ايمني بوده كه عصاره سنجد در درمان آن موثر است.
6) پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب هاي حاد و مزمن كاربرد دارد و آرتروز را درمان ميكند.