چکيده
تعمير و نگهداري از ساختمان ها، راه ها و تاسيسات به عنوان يكي از مراحل ضروري بهبود شرايط فيزيكي مطرح مي باشد كه از همان اولين سال شروع عمليات اجرايي آغاز ميشوند.
با در نظر داشتن اين امر، سالانه بخش عظيمي از بودجه عمراني كشورها صرف ترميم و نگهداري پروژه ها ميشود. لذا آنچه كه مطرح ميشود، نياز اساسي يك برنامه اقتصادي و فني، به عنوان ابزاري براي تصميم گيري ها و بهينه كردن هزينه هاي ترميم و نگهداري است. در اين سمينار اين موضوع مورد بررسي قرار گرفته و تحقيقات انجام شده در چهار سال اخير در ايران و ساير نقاط جهان و روش ها و نظرات محققيق مطرح و مقايسه شده است .
در پايان ضمن مقايسه مقالات مختلف ارائه شده به اين نتيجه خواهيم رسيد كه در پروژه هاي تعمير و نگهداري عوامل مختلفي بر اقتصاد پروژه و كاهش هزينه ها تاثير گذار هستند و همچنين عوامل زيادي بر اقتصادي نمودن عمليات تعمير و نگهداري پروژه ها اثر دارد به عنوان مثال :
- تعمير و نگهداري پيشگيرانه و همچنين تعمير و نگهداري در زمان مناسب است.
-مديريت مناسب تعمير و نگهداري و استفاده از ابزار هاي نوين سخت افزاري و نرم افزاري در امر تعمير و نگهداري
-آموزش نيروي هاي انساني در
-تغيير در نگرش فرهنگي در خصوص عمليات تعمير و نگهداري از سوي مالكان ،سياست گذاران و عامه جامعه بخصوص در امر تعمير و نگهداري پيشگيرانه.
-برنامه ريزي در خصوص تعمير و نگهداري در طول چرخه عمر يك پروژه.
-تخصيص به موقع و از پيش تعيين شده بودجه هاي تعمير و نگهداري
واژه هاي كليدي: تعمير و نگهداري، نگهداري مبتني بر شرايط، بهينه سازي، هزينه چرخه عمر، تجزيه و تحليل عامل، عوامل موثر بر تعمير و نگهداري، عملكرد مديريت تعمير و نگهداري