چکيده
چكيده
تقويت كننده هاي كم نويز LNA يكي از اجزاي اساسي در گيرنده هاي مخابراتي بي سيم هستند، زيرا عملكـرد آنها كارآيي سيستم را از نقطه نظر نويز مشخص مينمايد. تطبيق امپدانس مناسـب در ورودي و خروجـي تقويت كننده كم نويز، عدد نويز پايين، خطساني خوب و نيز بهـره بـالا بـه همـراه مصـرف تـوان پـايين از ملاحظات مهم در طراحي تقويت كننده هاي كم نويز پهن باند هستند.
ساختارهاي مختلف تقويت كننده كم نويز به همراه تكنيك هاي به كار رفته به منظـور بهبـود عملكـرد آنها به طور كامل ارائه شده است. استفاده از سلف در طراحي تقويت كننده هـاي كـم نـويز باعـث افـزايش سطح اشغالي تراشه و نيز افزايش هزينه ساخت مدار ميشود، بـه همـين علـت سـاختارهاي بـدون سـلف پيشنهاد شده است. اين ساختارها سطح بسيار كمتري از تراشه را اشغال مي نمايند و هزينه ساخت آنها به مراتب پايين تر است ولي چالشهايي را در طراحي آنها خواهيم داشت كه در ايـن مقاله روشهـاي ارائـه شده به منظور بر طرف نمودن آنها را بررسي خواهيم كرد. مهمترين مسئله در تقويت كننده هاي كم نـويز بـدون سلف عدد نويز بالاي آنها است كه براي كاهش آن از تكنيك حذف نويز استفاده ميشود.
در اين مقاله به بررسي روشهاي مختلف بهبود عملكرد تقويت كننده كم نويز از جمله بدون استفاده از سلف بر روي تراشه و با استفاده از تكنيك حذف نويز در تكنولوژيCMOS پرداخته شده است. با طراحي صحيح و استفاده اصولي از تكنيك حذف نويز، عدد نويز مدار در يـك محـدوده فركانسـي وسيع به مقدار زيادي كاهش خواهد يافت.
واژههاي كليدي: تقويت كننده كم نويز، بدون القاگر، حذف نويز، عدم تطابق فاز، عدد نويز، CMOS، RFIC3