چکيده
چكيده
بيماري ديابت عبارت است از ناتواني بدن در توليد انسولين ،هم چنين كاهش و يا عدم اثر انسولين در سوخت وساز مواد قندي.
امروزه ديابت يكي از مهم ترين مشكلات بهداشتي – درماني و اقتصادي محسوب ميشودبه گونه اي كه بيش از 150 ميليون نفر در دنيا و در ايران بالغ بر 2 ميليون نفر به اين بيماري مبتلا مي باشند.
با توجه به اثرات جانبي داروهاي شيميايي گرايش به استفاده از فرآورده هاي طبيعي در درمان بيماري ها منجمله ديابت بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
خربزه تلخ يكي از گياهان مورد تاييد سازمان بهداشت جهاني است دراين سمينار مواد موثره خربزه تلخ در درمان ديابت بررسي مي گردد.
تركيبات عمده اي كه به عنوان مواد ضد ديابت از خربزه تلخ جداسازي و شناسايي شده اند عبارتند از كارانتين، پلي پپتيد-p ،ويكين كه اثرات كاهش قند خون را نشان مي دهند. اين تاثير به مكانيسم هاي اثر هيپوگليسمي، تحريك استفاده از گلوكز عضلاني محيطي و اسكلتي، مهار بازجذب گلوكز روده، مهار تمايز آديوسيت،سركوب آنزيم هاي مهم گلوتامين، تحريك آنزيم كليدي پروتئين HMP و حفظ سلول هاي β پانكراس مي تواند واقع شود.