چکيده
در سال¬هاي اخير توسعه¬ و به¬كارگيري¬منابع انرژي¬تجديدپذير با هدف¬ پاسخگويي به تقاضاي انرژي الكتريكي روزافزون و محدودكردن استفاده از سوخت¬هاي فسيلي افزايش يافته است. اروپا توانايي زيادي در توليد انرژي تجديد¬پذير دارد. پيش¬بيني مي¬شود سير تكامل توان بادي در اروپاي شمالي با توسعه¬ي نيروگاه¬هاي توان بادي مقياس بزرگ در مناطق دور از ساحل ادامه يابد. طرح ادغام اين نيروگاه¬هاي توان بادي به شبكه¬هاي ساحلي توسط اتصال نقطه به نقطه به شبكه¬ي چند ترميناله ارتقا يافته است تا هم توان بادي را تخليه كند و هم داد و ستد انرژي بين كشورها را تسهيل نمايد.
اكثر طرح¬هاي DC بعنوان اتصالات نقطه به نقطه شناخته شده¬اند كه عيب اصلي اين طرح¬ها محدود بودن آنها به مبادله توان بين دو نقطه مي¬باشد. براي رفع اين عيب و برخورداري از انعطاف بيشتر در انتقال، روش انتقال چند ترميناله پيشنهاد مي¬گردد كه داراي بيش از دو ايستگاه كانورتري بوده و در طول مسير به تمامي ايستگاه¬هاي¬ كانورتري دلخواه اجازه اتصال مي¬دهد، اين ايستگاه¬ها مي¬توانند به بارهاي پسيو نيز وصل شده باشند.
در همين راستا پژوهش حاضر به بررسي سيستم¬هاي HVDCپرداخته و در ادامه سيستم¬هاي HVDCچند ترميناله را از لحاظ انواع توپولوژي و ساختار اين شبكه ها مورد بررسي قرار داده است.