چکيده
امولسيون به مخلوطي از دو يا چند مايع گفته مي شود كه مخلوط ناشدني باشند. امولسيون بخشي از يك كلاس كلي تر از سيستم هاي دو فازي به نام كلوييد مي باشد. اگر چه اين دو واژه گاهي به جاي هم به كار برده مي شوند. اما زماني از امولسيون استفاده مي شود كه هر دو فاز جدا و پيوسته، سيال باشد. در امولسيون يك مايع (فاز جدا) در مايع ديگر(فاز پيوسته) وجود دارد. شير، سركه، سس مايونز و برخي از مايعات در برشكاري فلزات نمونه هايي از امولسيون مي باشند، لايه پوشش دهنده فيلم عكاسي كه امولسيون ناميده مي شود، در حقيقت يك كولوئيد حساس به نور است.كلمه امولسيون از يك لغت لاتين به معني "در شير" يعني مخلوط چربي شير در آب گرفته شده است. دو سيال مي توانند به شكل هاي مختلفي امولسيون تشكيل دهند. به عنوان مثال امولسيون روغن در آب، در يك حالت روغن به عنوان فاز جدا در آب كه خاصيت پراكندگي دارد مخلوط شده. حالت ديگر اينكه آب مي تواند به عنوان فاز جدا در روغن تشكيل امولسيون دهد. امولسيون هاي چند گانه نيز وجود دارد مثلا امولسيون آب در روغن در آب يا روغن در آب در روغن.