-
شماره ركورد
6622
-
عنوان
مطالعه عوامل موثر بر رشد اقتصادي كشورها با تمركز بر وضعيت كسبوكارها
-
سال تحصيل
۱۳۹۵
-
استاد راهنما
دكتر سعيد ميرزامحمدي
-
چکيده
رشد اقتصادي همواره از اهداف مهم سياستي در كشورهاي مختلف به شمار مي رود و در كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران نيز دستيابي به نرخ بالاي رشد اقتصادي ضروري به شمار مي رود در اين راستا شناخت عوامل موثر بر رشد اقتصادي بسيار مفيد خواهد بود. در اين تحقيق به بررسي تحقيقات در زمينه عوامل موثر بر رشد اقتصادي كشورها به خصوص وضعيت كسب و كارها و پارامترهاي مرتبط با آن پرداخته شده است.
مطالعات تجربي زيادي عوامل موثر بر رشد اقتصادي را با روش هاي مختلف اقتصادسنجي مورد بررسي قرار داده اند اما تحقيقاتي كه به تاثير فضاي كسبو كارها بر رشد اقتصادي بپردازند معدود است و نياز براي بررسي بيشتر در اين زمينه حس ميشود.
آيا كسب و كار رشد اقتصادي را تعيين ميكند؟ چه عواملي موجب توسعه پايدار كسب و كار ميشوند؟ تحقيقات اخير محيط كسب و كار را بهعنوان عامل كليدي عملكرد كسبوكار موفق شناسايي كردهاند. عملكرد اقتصادي بهشدت رشد اقتصادي را در سطح ملي، منطقهاي و بينالمللي تعريف ميكند. در عين حال توسعه تجاري به طور قابل ملاحظهاي به محيط كسبو كار بستگي دارد. فضاي كسبو كار مناسب بهرهوري بنگاه را افزايش داده و فعاليتهاي نوآورانه را ترويج ميدهد درحاليكه فضاي كسبو كار نامطمئن محدوديتهاي كسبو كار را شكل ميدهد و در نتيجه باعث كاهش تواناييهايي تجاري و رشد اقتصادي ميشود. به طور كلي محيط كسبو كار تعداد زيادي از عوامل كلان اقتصادي را شامل ميشود: امنيت سياست و اقتصاد كلان، سيستمهاي مالي و قانوني، بازار كار، بازار مالي، رقابت، زيرساختها. بسياري از اين عوامل با رشد شركت در ارتباطند.
در اين تحقيق از گزارشهاي دواينگ بيزنس كه هر ساله توسط بانك جهاني منتشر ميشود، استفاده شده است.اساس دواينگ بيزينس اين مفهوم است كه فعاليتهاي اقتصادي، به ويژه توسعه بخش خصوصي، از قوانين شفاف و منطقي منتفع ميشوند. براساس مطالعات موردي استاندارد، دواينگ بيزينس شاخصهاي كمي در قواعد كه بر شركتها در مراحل مختلف چرخه عمرشان اعمال ميشود را ارائه ميكند. نتايج هر اقتصاد ميتواند با 189 اقتصاد ديگر در طول زمان مقايسه شود.دواينگ بيزينس ابعاد مهم مختلف محيط نظارتي كه بر شركتهاي داخلي اعمال ميشود را در نظر ميگيرد. اين، شاخصهاي كمي بر قواعد شروع كسبوكار، برخورد با مجوزهاي ساخت، دريافت برق، ثبت اموال، اعتبار گرفتن، محافظت از سرمايهگزاران اقليت، پرداخت مالياتها، تجارت در مرزها، اجراي قراردادها، حل و فصل عدم پرداخت بدهي را فراهم ميكند.
دراين تحقيق ابتدا به مباني نظري مربوط به رشد اقتصادي و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است، در اين بخش نظريه رشد دروني و نئوكلاسيك شرح داده شده است. در فصل بعدي به بررسي تحقيقات انجام شده در حوزه رشد اقتصادي به طور كلي و با تمركز بر فضاي كسبو كارها در بخش ديگر پرداخته شده است و سپس مقالات بررسي شده بر اساس حدود كشورها و زمان نمونه، متودولوژي، عوامل تعيينكننده با تاثير قابل توجه بر رشد اقتصادي طبقه بندي شده است.
كليد واژگان:
محيط كسبو كار ، رشد اقتصادي ، دواينگ بيزنس
-
نام دانشجو
سيده فاطمه شكوهي موسوي خواه
-
تاريخ ارائه
12/19/2017 12:00:00 AM
-
متن كامل
66067
-
پديد آورنده
سيده فاطمه شكوهي موسوي خواه
-
تاريخ ورود اطلاعات
1398/07/30
-
لينک به اين مدرک :