-
شماره ركورد
6809
-
عنوان
روشهاي نوين كاهش مصرف انرژي در ساختمانهاي انرژي صفر
-
سال تحصيل
1397-1398
-
استاد راهنما
دكتر علي اكبر شيرزادي جاويد
-
چکيده
كاهش مصرف انرژي در ساختمانها، جزو عناصر مطالعاتي است كه با پيشرفت علم و تكنولوژي و شناسايي تركيبات جديد، به دليل محدوديت منابع سوختهاي فسيلي و تأثيرات مخرب آنها برروي محيط زيست، همواره مورد توجه قرار گرفته است و پيوسته شاهد ارائه راهكارهايي جهت بهينهسازي مصرف انرژي به خصوص در بخش ساختمان در سراسر جهان هستيم. امروزه ساختمانهاي انرژي صفر، كه در تلاش براي استقلال از شبكههاي تأمين انرژي هستند، بيشتر مورد مطالعه و بررسي قرار گرفتهاند
(Phase Change Material) PCM به مواد تغييرفاز دهنده گفته ميشود. اين مواد تركيبات آلي يا معدني هستند كه قابليت جذب و ذخيره پنهان مقادير زيادي از انرژي گرمايي را درون خود دارند. ذخيره انرژي گرمايي در اين مواد، در طي فرآيند تغيير فاز (تغيير حالت از جامد به مايع يا بالعكس) اتفاق ميافتد. اين مواد به هنگام تغيير فاز از جامد به مايع يا از مايع به جامد، اين گرما را از محيط جذب نموده و يا به محيط پس ميدهند. ماده تغيير فازدهنده قابليت آن را دارد كه اين انرژي نهفته گرمايي را بدون هيچگونه تغييري حتي پس از هزاران چرخه تغيير فاز، درون خود حفظ نمايد ]1و2[ .
طبق نتايج حاصل از بكارگيري اين مواد در ساختمان، نوسانات دماي هواي داخل به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد و حفظ دماي محيط مناسب با دماي مطلوب بدن آسان مي گردد. از طريق اين سيستم ميتوان انرژي گرمايش و سرمايش را تا 19 درصد كاهش داد ]3[.
سيستمهاي فتوولتاييك به علت مزاياي زيادي كه دارند، كاربرد فراوان دارند. عمر طولاني (حدود 20 سال)، قابليت نصب و راهاندازي در شرايط جغرافيايي ويژه مانند مناطق صعبالعبور و كوهستاني، قابليت استفاده در سيستمهاي متحرك، نگهداري آسان، عدم وابستگي به شبكه در نقاط دوردست و قابليت استفاده به صورت متصل به شبكه همه مزايايي هستند كه آينده درخشاني را براي استفاده از سيستم هاي فتوولتاييك ترسيم ميكنند.
ميزان توليد برق از طريق سيستمهاي فتوولتاييك در جهان در هر پنج سال دو برابر مي شود. پيشرفتهاي صنعتي و تكامل فناوريهاي مورد استفاده در توليد سلولهاي فتوولتاييك، بهرهوري بالاتر و استفاده وسيعتر از اين سيستمها را در پي دارد. بطوريكه در طول دو دهه گذشته، هزينه ساخت و نصب يك سيستم فتوولتاييك در حدود 20 درصد كاهش يافته و توان توليدي هر واحد نصب شده دو برابر شده است ]4[.
تحقيق انجام شده توسط خواجه صالحاني و همكاران (1390) ]5[ نشان ميدهد كه سلول هاي خورشيدي قادرند معادل 5 تا 20 درصد انرژي خورشيدي را مستقيماٌ به الكتريسيته تبديل كنند، كه اشاره به اهميت نور خورشيد در جايگزيني انرژي دارد.
-
نام دانشجو
حسين سخنور
-
تاريخ ارائه
9/18/2019 12:00:00 AM
-
متن كامل
66474
-
پديد آورنده
حسين سخنور
-
تاريخ ورود اطلاعات
1398/10/06
-
كليدواژه هاي فارسي
روشهاي نوين كاهش مصرف انرژي در ساختمانهاي انرژي صفر
-
كليدواژه هاي لاتين
New Methods of Reducing Energy Consumption In Nearly Zero-Energy Building
-
لينک به اين مدرک :