چکيده
امروزه مفهوم ريزشبكه به عنوان يك راهكارمناسب براي افزايش ميزان بهرهگيري از منابع انرژي پراكنده مورد توجه قرار گرفتهاست. به دليل برخي از ويژگيهاي خاص ريزشبكهها از جمله: شارش دوطرف توان و وابستگي دامنهي جريان خطا به مود عملكرد ريزشبكه، نميتوان روشهاي حفاظت سنتي را در ريزشبكهها بهكار گرفت. حفاظت ريزشبكهها يكي از چالشهاي اصلي در توسعهي آنها ميباشد. در سالهاي اخيرتحقيقات بسياري در زمينهي رفع اين چالشها و راهكارهايي جهت حفاظت ريزشبكه در هر دو مود انجام شده است. بهطور كل روشهاي حفاظتي ريزشبكهها را به دو دستهي اصلي ميتوان تقسيم كرد: 1-روشهاي حفاظتي مبتني بر ارتباطات مخابراتي 2- روشهاي حفاظتي مبتني بر اندازهگيري محلي.
در روشهاي حفاظتي دستهي اول، اطلاعات نمونهبرداري شده در هر لحظه، از طريق ارتباطات مخابراتي به رلهاي كه در طرف ديگر خط قرار دارد ارسال ميگردد تا در صورت وجود خطا سيگنال تريپ ارسال گردد. اين دسته از روشها قابليت اطمينان بالايي دارند و قادر به پاكسازي خطا در مدت زمان كوتاهتري نسبت به دستهي دوم ميباشند. روشهاي حفاظتي مبتني بر اندازهگيري محلي از لحاظ اقتصادي به صرفهتر ميباشند. در اين دسته از روشها رلهي حفاظتي اطلاعات را بهصورت محلي دريافت ميكند. اين روشها عموماً در سطوح ولتاژ پايين كاربرد دارند.
در اين سمينار به بررسي برخي از اين روشها و مقايسهي آنها پرداخته شده است و در نهايت پيشنهاداتي جهت بهبود كارايي اين روشها ارائه گرديده است.
واژههاي كليدي: حفاظت، ريزشبكه، ارتباطات مخابراتي، اندازهگيري محلي