چکيده
در چند سال اخير، رشد بسيار سريعي در علم و تكنولوژي نانو صورت گرفته است، كه اين مسئله ابتدا به-دليل ايجاد استراتژي¬هاي جديد براي سنتز نانومواد و ابزارهاي جديد براي شناسايي و استفاده از اين¬گونه مواد ميباشد.
از مهم¬ترين و پركاربردترين سازه¬هاي نانومقياس مي¬توان به نانوتيرها اشاره¬كرد، كه امروزه به¬علت كاربرد فراوان در مهندسي مورد توجه محققين قرارگرفته¬اند. به¬همين دليل مطالعه روي ارتعاشات و پايداري نانوتيرها جهت طراحي سيستم¬هاي كوچك يكي از موضوعات ضروري مي¬باشد. از بين رفتارهاي مختلف ارتعاشي يك نانوتير (ارتعاشات عرضي، پيچشي و محوري) رفتار ارتعاشات عرضي همواره حائز اهميت مي-باشد. اين پژوهش¬ها بيشتر معطوف به بررسي رفتار خطي بوده است و كمتر پژوهشي يافت مي¬شود كه اثرات غيرخطي ارتعاشات و دمپينگ غيرخطي را در راستاي عرضي بررسي كرده باشد. و اين خلا براي نانوتير¬ها با جنس¬هاي مختلف (همگن، ناهمگن و تابعي مدرج) وجود دارد.
به¬همين منظور در اين سمينار تلاش شده¬است، ديدگاه مناسبي از ارتعاشات عرضي خطي و غيرخطي نانوتيرها و تئوري¬هاي مربوط به تحليل نانوسازه¬ها به¬طور كامل ارائه گردد. به¬دنبال اين هدف در فصل اول مفاهيم اوليه دراين راستا به تفصيل شرح داده شده¬است، سپس در فصل دوم سعي شده تاريخچه¬اي كامل و جامع در ارتباط با مطالعات انجام شده، در زمينه ارتعاشات نانوتيرها و عوامل موثر برآن، ارائه گردد. در فصل سوم نيز به بررسي انواع دمپينگ¬ها براي كنترل ارتعاشات، مطالعه دقيق¬تر برخي از تئوري¬ها و معادلات حاكم دراين زمينه پرداخته¬شده است. و در نهايت در فصل آخر، با ارائه يك جمع¬بندي كلي به جزئيات موضوعات پيشنهادي براي رساله كارشناسي ارشد اشاره شده است.