-
شماره ركورد
10036
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10036
-
پديد آورنده
شانار مصلحي
-
عنوان
مركز روان درماني عمومي درماني
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - طراحي فضاهاي بهداشتي و درماني
-
سال تحصيل
تيرماه 1390
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر هاشم هاشم نژاد
-
چكيده
طراحي معماري هر فضايي از اهميتي خاص برخورداراست وليكن طراحي مراكز درماني از اهميت دوچنداني برخوردار است. زيرا در اين مراكز بسياري تجهيزات خاص پزشكي، در معالجه و مراقبت بيماران و همچنين ملاحظات بهداشتي فراواني بكار گرفته ميشود. همچنين بسياري ملاحظات روان شناختي فضا به جهت حالات روحي بيماران و همراهان آنان، كار طراحي اين مراكز را پيچيده تر ميكند. اين مطلب وقتي اهميت بيشتري مييابد كه فضا، فضاي خاص بيماران رواني باشد. در طراحي بيمارستان رواني، دانستن اطلاعات جامعي از مراحل بهبودي بيمار رواني و چگونگي مراقبت از او، همچنين نقش خانواده در روند بهبودي بيمار ضروري است. معماري بعنوان رشته اي كه كيفيت فضايي و محيط رابراي ما تعريف ميكند، قادر است تا با برخورد صحيح با موضوع و در نظر گرفتن شرايط استفاده كنندگان، به ايده اي برسد و آن را در قالب طرحي مناسب اجرا كند. مطالعات اين پروژه شامل فصول 8گانه زير ميباشد:
درفصل اول به كليت موضوع پرداخته و طرح مسئله،سوالات و فرضيه ها و اهداف و روش تحقيق و همچنين ضرورت انتخاب موضوع و منابع پژوهش مطرح مي شود. فصل دوم مروري است بر مباني نظري مربوطه كه به بيان تعاريف مفاهيم ضروري و پيشينه تاريخي آنها مي پردازيم.در اين فصل تعاريفي همچون سلامتي ، بيماري ، بيماري رواني و طبقه بندي آن ، روان شناسي و روان پزشكي مطرح شده و سپس نگاهي اجمالي به پيشينه تاريخي آنها شده است. در فصل سوم ويژگي هاي بيمارستانها و مراكز درماني و مباني طراحي آنها به طور كلي بررسي شده كه در اين فصل به بيان اصول معماري ، ضوابط و استانداردها و شرح كلي ريز فضاها در فضاهاي درماني پرداخته شده است . در فصل بعدي كه نقطه عطفي بين مباني نظري و مطالعات اوليه تحقيق مي باشد به شناخت مراكز روان درماني پرداخته شده كه شامل پيشينه موضوع ، انواع مراكز روان درماني ، اصول معماري و طراحي ، نكات ايمني در طراحي فضاهاي روان درماني و در نهايت شرح كلي ريز فضاهادر اين ميباشد. همچنين يكي از عوامل موثر در شبكه بهداشت و درمان، توزيع منطقي مراكز درماني در يك منطقه ميباشد. آمارها، جداول و نمودارهاي مربوط به بيمارستان هاي رواني ايران دراين فصل ذكرشده است.
فصل پنجم به بيان نوآوري هاي روان درماني مي پردازد. در دنياي امروز كه پيشرفت علم و تكنولوژي در هر زمينه اي انسان را به توانايي هاي دو چنداني رسانده، به طور قطع مي توان به مرز جديدي در طراحي فضاهاي انساني به طور هوشمندانه دست يافت.شناخت روانشناسي محيطي و مفاهيم آن و همچنين علوم نوين بوجود آمده در زمينه درك معماري توسط مغزNeuroArchitecture) ) مي تواند به اين امر كمك كند.در انتهاي اين فصل به شناخت درمان هاي مكمل به عنوان درمان هاي نوين و مدرنيزه شده مي پردازيم .در فصل ششم به بررسي نمونه هاي داخلي و خارجي بيمارستانها و مراكز روان درماني و مقايسه آنها پرداخته و نتايج كلي طبق اين مطالعات را براي اعمال در طرح اين پروژه ذكر مي كنيم. در فصل هفتم كه پيش زمينه فصل نهايي مي باشد به مطالعات بستر طرح پرداخته و سايت طرح پيشنهاد مي شود. فصل هشتم به عنوان فصل نهايي به معرفي طرح و نقشه ها و مدارك مي پردازد.
-
لينک به اين مدرک :